Ingrediencie:
Korpus (množstvo na jeden korpus, potrebné sú dva):
- 5 bielkov
- 5 lyžíc cukru
- 100 g mletých orechov
- 2 lyžice hladkej múky
Vyšľahajte bielka na tuhý sneh a postupne pridávajte cukor. Opatrne primiešajte mleté orechy a múku. Zmes rozotrite do formy vystlanej papierom na pečenie. Pečte vo vyhriatej rúre pri teplote 180 °C približne 20 minút. Rovnako upečieme aj druhý korpus. Upečené korpusy necháme vychladnúť. Korpusy rozrežeme na polovice.
Plnka:
- 600 ml mlieka
- 10 žĺtkov
- 10 lyžíc cukru
- 100 g škrobu (gustínu)
- 200 g masla
- 150 g mletých orechov
V hrnci zmiešajte žĺtka, cukor a škrob. Postupne prilievajte mlieko a varte na miernom ohni, kým hmota nezhustne. Odstavte a nechajte vychladnúť.
Zmäknuté maslo vyšľahajte a postupne ho pridávajte do vychladnutého krému. Na záver vmiešajte mleté orechy.
Na ozdobu (podľa želania):
- Šľahačka
- Čokoláda
- Mleté orechy
Na prvý korpus rovnomerne naneste štvrtinu krému. Prikryte druhým korpusom a potrite krému, takto pokračujeme, kým naplníme všetky korpusy. Vrch aj boky koláča potrite zvyšným krémom. Ozdobte šľahačkou, čokoládou alebo mletými orechmi podľa želania.
Koláč sa odporúča nechať odležať v chladničke aspoň 6 hodín, aby sa spojili chute. Dobrú chuť!
Ak sa vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!
Leave a Reply