Najobľúbenejšia ORECHOVÁ TORTA našich starých mám! Každý si pýta dvojitú dávku…

Ingrediencie:

Korpus (množstvo na jeden korpus, potrebné sú dva):

  • 5 bielkov
  • 5 lyžíc cukru
  • 100 g mletých orechov
  • 2 lyžice hladkej múky

Vyšľahajte bielka na tuhý sneh  a postupne pridávajte cukor. Opatrne primiešajte mleté orechy a múku. Zmes rozotrite do  formy vystlanej papierom na pečenie. Pečte  vo vyhriatej rúre pri teplote 180 °C približne 20 minút.  Rovnako upečieme aj druhý korpus.  Upečené korpusy necháme vychladnúť. Korpusy rozrežeme na polovice.

Plnka:

  • 600 ml mlieka
  • 10 žĺtkov
  • 10 lyžíc cukru
  • 100 g škrobu (gustínu)
  • 200 g masla
  • 150 g mletých orechov

V hrnci zmiešajte žĺtka, cukor a škrob. Postupne prilievajte mlieko a varte na miernom ohni, kým hmota nezhustne. Odstavte a nechajte vychladnúť.

Zmäknuté maslo vyšľahajte a postupne ho pridávajte do vychladnutého krému. Na záver vmiešajte mleté orechy.

Na ozdobu (podľa želania):

  • Šľahačka
  • Čokoláda
  • Mleté orechy

Na prvý korpus rovnomerne naneste štvrtinu  krému. Prikryte druhým korpusom a potrite  krému, takto pokračujeme, kým naplníme všetky korpusy. Vrch aj boky koláča potrite zvyšným krémom.  Ozdobte šľahačkou, čokoládou alebo mletými orechmi podľa želania.

Koláč  sa odporúča nechať odležať v chladničke aspoň 6 hodín, aby sa spojili chute. Dobrú chuť!

Ak sa vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*