Ľadový krém
- Vanilkový cukor 1 balenie
- Cukor 20 dkg
- Maslo 20 dkg
- 1/4 l mlieka
- Hrubá múka 1 lyžica
- Škrob 1 lyžička
- Žĺtok 1 ks
POSTUP PRÍPRAVY
1. Zmiešajte žĺtky s cukrom a vyšľahajte penu.
2. Do misy preosejte hladkú múku spolu s práškom do pečiva, pridajte vodu, mleté orechy, žĺtkovou penu a vypracujte hladké cesto. Na záver pridajte tuhý sneh z bielkov.
3. Cesto prelejte na plech vystlaný papierom na pečenie a pečte vo vopred vyhriatej rúre na 170 ° C približne 15 minút do ružova.
4. V hrnci uvarte kašu z mlieka, hrubej múky, škrobu a žĺtka. Zmes za neustáleho miešania varte tak dlho, kým nezhustne. Potom stiahnite z platne a nechajte vychladnúť. Nezabudnite zmes občas premiešať, aby sa vám neurobil škrupina.
5. Než vám kaša vychladne, vymiešajte maslo s cukrom a vanilkovým cukrom do peny a akonáhle bude kaša studená, začnite ju po malých porciách zašľahávať do maslovej peny, kým vám nevznikne krém.
6. Upečenú piškótu potrite vzniknutým krémom.
7. Vo vodnom kúpeli nechajte rozpustiť tuk s čokoládou a potom primiešajte kakao.
8. Následne čokoládovú polevu prelejte na tortu ako vrchnú vrstvu.
Dobrú chuť!
Leave a Reply