Nanukové rezy s čokoládovou polevou, ktorými ohromíte úplne každú návštevu!

Ľadový krém

  • Vanilkový cukor 1 balenie
  • Cukor 20 dkg
  • Maslo 20 dkg
  • 1/4 l mlieka
  • Hrubá múka 1 lyžica
  • Škrob 1 lyžička
  • Žĺtok 1 ks

POSTUP PRÍPRAVY

1. Zmiešajte žĺtky s cukrom a vyšľahajte penu.

2. Do misy preosejte hladkú múku spolu s práškom do pečiva, pridajte vodu, mleté orechy, žĺtkovou penu a vypracujte hladké cesto. Na záver pridajte tuhý sneh z bielkov.

3. Cesto prelejte na plech vystlaný papierom na pečenie a pečte vo vopred vyhriatej rúre na 170 ° C približne 15 minút do ružova.

4. V hrnci uvarte kašu z mlieka, hrubej múky, škrobu a žĺtka. Zmes za neustáleho miešania varte tak dlho, kým nezhustne. Potom stiahnite z platne a nechajte vychladnúť. Nezabudnite zmes občas premiešať, aby sa vám neurobil škrupina.

5. Než vám kaša vychladne, vymiešajte maslo s cukrom a vanilkovým cukrom do peny a akonáhle bude kaša studená, začnite ju po malých porciách zašľahávať do maslovej peny, kým vám nevznikne krém.

6. Upečenú piškótu potrite vzniknutým krémom.

7. Vo vodnom kúpeli nechajte rozpustiť tuk s čokoládou a potom primiešajte kakao.

8. Následne čokoládovú polevu prelejte na tortu ako vrchnú vrstvu.

Dobrú chuť!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*