Naučte sa upiecť chutný domáci Pita chlieb na panvici! Každý si pýta recept…

Určite aj vy milujete  lahodnú vôňu domáceho čerstvého  chleba vychádzajúceho z pece.

Je to celkom dobré, nie?

No v tomto príspevku vám prezradíme ako pripraviť trošku netradičný pita chlieb!

Nebojte sa: recept je jednoduchý a ingrediencie sú  cenovo dostupné.

odmerka: 1 pohár asi 2,5 dl

INGREDIENCIE

  • 5 pohárov  hladkej múky
  • 1 pohár teplej vody
  • 1 balíček sušeného droždia
  • 1/2 lyžice olivového oleja
  • 1/2  čajovej lyžičky soli
  • Extra panenský olivový olej

Postup:

Do väčšej hlbokej misy dajte vodu, droždie a 3 poháre múky, vymiešajte do hladka a nechajte odpočívať asi 15 minút na teplom mieste, kým sa začnú objavovať malé bublinky.

Teraz pridajte soľ a olej a ďalšie 2 poháre múky, dobre vymiešajte do hladka, aby sa cesto odlepovalo od misy. Cesto nechajte 2 hodiny odpočívať na teplom mieste, kým cesto zdvojnásobí svoj objem.

Vykysnuté cesto nakrájajte na asi  rovnakých 8 kúskov. Vytvarujeme malé guľôčky, prikryjeme čistou utierkou a necháme stáť ešte asi pol hodiny.

Vykysnuté guľôčky roztiahneme na placky  asi 12  a hrúbku asi 5 mm.

Rozpálime panvicu s trochou extra panenského olivového oleja a každú placku z chlebového cesta opečieme z oboch strán z každej strany aspoň 3 minúty.

Ak radšej pečiete v rúre, vložte všetky placky na vymastený plech a pečte vo dobre vyhriatej rúre asi 10 minút pri 240 °C

Tento domáci chlieb okrem toho, že je mimoriadne zdravý a jednoduchý na prípravu, aj vynikajúco chutí!

Náš tip:

Placky môžete naplniť  syrom, olivami, sardinkami, paradajkami, vajcami, slaninkou, hráškom, hubami… podľa chuti!

Dobrú chuť!

Ak sa Vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*