
Tento koláč je dôkazom, že aj jednoduchý dezert môže chutiť lepšie než torta. Spojenie orechov, krému a bielej čokolády si zamilujete už po prvom súste.
Na konci receptu nájdete video, podľa ktorého môžete postupovať.
Ingrediencie:
Korpus:
- 6 bielkov
- 210 g kryštálového cukru
- 250 g nadrobno nasekaných alebo pomletých vlašských orechov
- 2 lyžice hladkej múky
Múku zmiešame s mletými vlašskými orechmi. Bielka vyšľaháme s cukrom na tuhý sneh. Opatrne primiešame orechovú zmes.
Pečieme vo vyhriatej rúre na plechu vystlanom papierom na pečenie pri 180°C asi 30 minút. Necháme vychladnúť. Odstránime papier na pečenie.
Krém:
- 6 žĺtkov
- 2 čajové lyžičky mlieka
- 120 g cukru
- 50 g bielej čokolády
- 150 g masla
- vanilkovú esenciu
6 žĺtkov vymiešame s cukrom do peny, pridáme 2 ČL mlieka premiešame. Šľaháme vo vodnom kúpeli do hustá. Pridáme 50 g bielej čokolády a vanilkovú esenciu. Miešame vo vodnom kúpeli kým sa čokoláda rozpustí. Odstavíme z tepla a pridáme zmäknuté maslo, vymiešame, kým sa maslo rozpustí. Krém odložíme na 30 – 40 minút do chladničky. Potom krém vyšľaháme do peny.
Krém rovnomerne rozotrieme na vychladený korpus. Odložíme do chladničky na 30-40 minút stuhnúť.
Poleva:
- 200 g bielej čokolády
- 6 lyžíc slnečnicového oleja
- 20 g na hrubo nasekaných orechov na ozdobenie.
Bielu čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli s olejom, vymiešame do leskla.
Z chladničky vyberieme koláč a polejeme ho čokoládovou polevou, vrch posypeme na hrubo nasekanými orechmi. Necháme stuhnúť.
Dobrú chuť!
Leave a Reply