Výborné ako z obchodu! Rýchle a ľahké! Máme radi tieto žemličky, dokonca viac ako chlieb!
Zloženie:
500g hladkej špeciál múky
1/2 droždia
60 g ľubovoľný tuk ( ja som dala Heru)
malá lyžička soli, malá lyžička cukru
vajce na potretie
2dcl letnej vody
POSTUP PRÍPRAVY
Zamiesiť, nechať hodinu vykysnúť, vytvarovať žemle, dať na vymastený plech, a nechať podkysnúť ešte 30 minút, potom potrieť vajcom a dať piecť. Cesto by nemalo byť ani riedke ani veľmi husté, malo by sa po vymiesení oddeľovať od misky. Mne z tejto dávky vyšlo 14 žemlí a boli fajné mäkučké.
Zdieľajte tento skvelý recept so svojou rodinou a priateľmi! Určite si tiež radi pochutia!
Leave a Reply