Neodolateľná dobrota Ľadová hora! Nikto mi neveril, že sa tento chutný koláč vôbec nemusel piecť…

Suroviny:

  • 1 liter mlieka
  • 3 smotanové pudingové prášky
  • 200 g práškového cukru
  • 20 g polohrubej múky
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 4 žĺtka
  • 250g masla
  • 200g kakaových štvorcových sušienok
  • 200 g okrúhlych detských piškót

Poleva:

  • 250g sušeného mlieka v prášku
  • 130 g cukru
  • 140 ml vody
  • 250 g masla
  • 2 lyžičky kakaa

Postup:

Žĺtka vyšľaháme do peny, pridáme práškový cukor a vymiešame do peny, pridáme vanilkový cukor, dôkladne vymiešame a pridáme 200 ml mlieka, dôkladne vymiešame, pridáme 20 g múky a 3 smotanové pudingy. Dobre vymiešame. Dáme variť 800 ml mlieka, keď začne vrieť za stáleho miešania pridáme vaječnú zmes a miešame až kým nezhustne. Zakryjeme fóliou a necháme dobre vychladnúť. Vychladnutý puding musí byť tvrdý. Maslo vymiešame do peny a zmiešame s vychladnutým pudingom. Dobre vymiešame.

Formu vyložíme papierom na pečenie a na spodok uložíme kakaové sušienky, na to natrieme pudingový krém, zarovnáme a uložíme druhú vrstvu kakaových sušienok, natrieme pudingovým krémom, do krému naukladáme detské piškóty do riadkov, ale bokom na hranu a zatlačíme ich do krému tak, aby  sa dotkli sušienok pod krémom, ukladáme ich tak, aby sa dotýkali vedľa seba, ale aby bola medzi  riadkami piškót asi 1 cm medzera.

Maslo rozpustime na panvici s vodou a cukrom, miešame kým sa všetky suroviny nespoja. Horúcu hmotu prelejeme do misy a primiešame sušené mlieko, rýchlo vymiešame do hladka, Hmotu rozdelíme na polovice a do jednej polovice polevy primiešame kakao.

Hotový koláč pokvapkáme najskôr kakaovou polevou a potom bielou polevou. Odložíme na noc do chladničky.

Ak sa Vám recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*