Suroviny:
- 1 liter mlieka
- 3 smotanové pudingové prášky
- 200 g práškového cukru
- 20 g polohrubej múky
- 1 balíček vanilkového cukru
- 4 žĺtka
- 250g masla
- 200g kakaových štvorcových sušienok
- 200 g okrúhlych detských piškót
Poleva:
- 250g sušeného mlieka v prášku
- 130 g cukru
- 140 ml vody
- 250 g masla
- 2 lyžičky kakaa
Postup:
Žĺtka vyšľaháme do peny, pridáme práškový cukor a vymiešame do peny, pridáme vanilkový cukor, dôkladne vymiešame a pridáme 200 ml mlieka, dôkladne vymiešame, pridáme 20 g múky a 3 smotanové pudingy. Dobre vymiešame. Dáme variť 800 ml mlieka, keď začne vrieť za stáleho miešania pridáme vaječnú zmes a miešame až kým nezhustne. Zakryjeme fóliou a necháme dobre vychladnúť. Vychladnutý puding musí byť tvrdý. Maslo vymiešame do peny a zmiešame s vychladnutým pudingom. Dobre vymiešame.
Formu vyložíme papierom na pečenie a na spodok uložíme kakaové sušienky, na to natrieme pudingový krém, zarovnáme a uložíme druhú vrstvu kakaových sušienok, natrieme pudingovým krémom, do krému naukladáme detské piškóty do riadkov, ale bokom na hranu a zatlačíme ich do krému tak, aby sa dotkli sušienok pod krémom, ukladáme ich tak, aby sa dotýkali vedľa seba, ale aby bola medzi riadkami piškót asi 1 cm medzera.
Maslo rozpustime na panvici s vodou a cukrom, miešame kým sa všetky suroviny nespoja. Horúcu hmotu prelejeme do misy a primiešame sušené mlieko, rýchlo vymiešame do hladka, Hmotu rozdelíme na polovice a do jednej polovice polevy primiešame kakao.
Hotový koláč pokvapkáme najskôr kakaovou polevou a potom bielou polevou. Odložíme na noc do chladničky.
Leave a Reply