Tento koláč vždy robím na 2 plechy, pretože zmizne rýchlosťou blesku!
Dnes si ukážeme recept na veľmi chutné rezy Karneval. Príprava je veľmi jednoduchá a pochutná si naozaj každý.
Prísady:
Cesto:
- 5 vajec
- 150g práškového cukru
- 2 polievkové lyžice múky
- pol balenia čokoládového pudingového prášku
- 1 čajová lyžička prášku do pečiva
- 5 polievkových lyžíc kakaa
Krém:
- 2 dl mlieka
- 5 vaječných žĺtkov
- 1 balenie vanilkového cukru
- 1 polievková lyžica múky
- 200g masla
- 200g práškového cukru
Sneh:
- 5 vaječných bielkov
- 250g cukru
- 1-2 kvapky citrónovej šťavy
- Štipka soli
- čokoládové hoblinky na posypanie
Príprava:
Žĺtka vymiešame s práškovým cukrom do peny, pomaly pridáme múku zmiešanú s kakaom, práškom do pečiva a pudingovým práškom. Vyšľaháme bielka na tuhý sneh a pridáme do žĺtkovej zmesi. Pečieme na vymastenom a pomúčenom plechu. Vyskúšame ihlou, či je upečený.
Mlieko uvaríme s vaječnými žĺtkami, vanilkovým cukrom a múkou na hustú kašu. Necháme vychladnúť. Maslo vymiešame do peny a zmiešame s vychladnutou kašou.
Krém natrieme na upečený plát.
Bielka vyšľaháme s práškovým cukrom, citrónovou šťavou a trochou soli nad parou na hustý sneh. Necháme vychladnúť a natrieme na vrch na žĺtkový krém.
Vrch koláča posypeme čokoládovými hoblinkami.
Ak sa Vám recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi.
Leave a Reply