Suroviny:
- 500 g polohrubej múky
- 250 g masla
- 2 žĺtka
- 6 bielok
- 150g cukru
- 20 g droždia
- 0,5 dl mlieka
- 150 g marhuľový džem
- 200 g práškový vanilkový cukor
Postup:
Múku zmiešame s maslom, žĺtkami, 150 g cukru, 20 g droždia a 0,5 dl mlieka. Vymiešame hladké cesto, necháme odstať pol hodiny. Rozvaľkáme na hrúbku pol centimetra. Položíme na plech a potrieme marhuľovým džemom. Pečieme vo vyhriatej rúre pri 190°C 15-20 minút. Z bielok vyšľaháme tvrdý sneh a pridáme 200 g práškového vanilkového cukru. Dobre premiešame a natrieme na vrch predpečeného koláča. Vyhladíme a vložíme ešte do rúry, aby sneh vyschol.
Ak sa Vám recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi.
Leave a Reply