Ingrediencie:
- 100 g masla zmäknutého pri izbovej teplote
- 3 hlávky cesnaku
- 2 lyžice olivového oleja
- bochník chleba 400 g
- 2 lyžice nasekanej petržlenovej vňate
- 200 g strúhaného tvrdého syra ( parmezán)
- štipka soli
Postup:
Maslo vyberte z chladničky, aby pri izbovej teplote zmäklo.
Odrežte vrchné časti hlavičiek cesnaku tak, aby boli viditeľné konce každého strúčika. Na plech položte papier na pečenie a naň alobal. Na alobal položte hlavičky cesnaku a pokvapkajte ich olivovým olejom.
Pečte v rúre pol hodiny pri teplote 200 stupňov. Keď cesnak vychladne, vytlačíme strúčiky cesnaku zo šupky a nadrobno nasekáme. Syr nastrúhame a petržlenovú vňať nakrájajte na drobno. Petržlenovú vňať, cibuľu, syr a soľ zmiešame s maslom.
Chlieb nakrájame na plátky a každý plátok natrieme pripravenou zmesou. Pečieme vo vyhriatej rúre pri 250°C asi 3-4 minúty. Dobrú chuť!
Leave a Reply