
Koláč je ideálny na oslavy, k sviatočnej káve alebo len tak pre radosť. Jednoduchý, rýchly a zaručene chutný!
Spojenie nadýchaného kakaového cesta, jemného smotanového krému a sviežej ovocnej vrstvy z neho robí obľúbený dezert na každú príležitosť – či už ide o návštevu, rodinnú oslavu alebo sladkú bodku za všedným dňom.
Na konci receptu nájdete video, podľa ktorého môžete postupovať!
Ingrediencie:
Cesto:
- 4 vajcia (veľkosť M)
- 150 g kryštálového cukru
- 150 ml mlieka
- 150 ml oleja
- 1 balíček prášku do pečiva
- 3 polievkové lyžice kakaového prášku (na pečenie)
- 300 g polohrubej múky
Krém:
- 800 ml mlieka
- 50 g kukuričného škrobu
- 150 g cukru
- 500 g krémového syra Philadelphia (alebo podobného typu)
Ovocná plnka:
- 1 balenie mrazeného lesného ovocia (cca 450 g)
- 3–4 PL cukru
- 50 ml vody
- 1 balíček priehľadného tortového želé
Postup:
Cesto:
V mise vyšľahajte vajcia s cukrom do peny. Pridajte mlieko, olej, prášok do pečiva, kakao a múku. Dobre premiešajte, aby vzniklo hladké cesto.
Nalejte cesto do vymastenej alebo papierom vystlanej formy (napr. 25×30 cm).
Pečte vo vyhriatej rúre na 180 °C približne 25–30 minút (podľa typu rúry).
Krém:
V časti mlieka rozmiešajte škrob. Zvyšné mlieko priveďte k varu s cukrom, potom za stáleho miešania pridajte škrobovú zmes. Varte, kým krém nezhustne. Nechajte vychladnúť.
Po vychladnutí vmiešajte krémový syr, až kým nebude hmota hladká.
Ovocná vrstva:
Ovocie dajte do hrnca, pridajte cukor a vodu, krátko povarte. Prisypte priehľadné tortové želé a miešajte, kým zmes zhustne.
Zostavenie koláča:
Na vychladnuté cesto naneste krém, zarovnajte. Navrch rozotrite ovocnú zmes.
Nechajte stuhnúť v chladničke aspoň 2–3 hodiny, ideálne cez noc.
Dobrú chuť!
Ak sa vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!
Leave a Reply