Neodolateľný krémový koláč s lesným ovocím.

Koláč je ideálny na oslavy, k sviatočnej káve alebo len tak pre radosť. Jednoduchý, rýchly a zaručene chutný!

Spojenie nadýchaného kakaového cesta, jemného smotanového krému a sviežej ovocnej vrstvy z neho robí obľúbený dezert na každú príležitosť – či už ide o návštevu, rodinnú oslavu alebo sladkú bodku za všedným dňom.

Na konci receptu nájdete video, podľa ktorého môžete postupovať!

Ingrediencie:

Cesto:

  • 4 vajcia (veľkosť M)
  • 150 g kryštálového cukru
  • 150 ml mlieka
  • 150 ml oleja
  • 1 balíček prášku do pečiva
  • 3 polievkové lyžice kakaového prášku (na pečenie)
  • 300 g polohrubej múky

Krém:

  • 800 ml mlieka
  • 50 g kukuričného škrobu
  • 150 g cukru
  • 500 g krémového syra Philadelphia (alebo podobného typu)

Ovocná plnka:

  • 1 balenie mrazeného lesného ovocia (cca 450 g)
  • 3–4 PL cukru
  • 50 ml vody
  • 1 balíček priehľadného tortového želé

Postup:

Cesto:

V mise vyšľahajte  vajcia s cukrom do peny. Pridajte  mlieko, olej, prášok do pečiva, kakao a múku. Dobre premiešajte, aby vzniklo hladké cesto.

Nalejte  cesto do vymastenej alebo papierom vystlanej formy (napr. 25×30 cm).

Pečte  vo vyhriatej rúre na 180 °C približne 25–30 minút (podľa typu rúry).

Krém:

V časti mlieka rozmiešajte  škrob. Zvyšné mlieko priveďte  k varu s cukrom, potom za stáleho miešania pridajte  škrobovú zmes. Varte, kým krém nezhustne. Nechajte vychladnúť.

Po vychladnutí vmiešajte krémový syr, až kým nebude hmota hladká.

Ovocná vrstva:

Ovocie dajte do hrnca, pridajte cukor a vodu, krátko povarte. Prisypte priehľadné tortové želé a miešajte, kým zmes zhustne.

Zostavenie koláča:

Na vychladnuté cesto naneste krém, zarovnajte. Navrch rozotrite ovocnú zmes.

Nechajte stuhnúť v chladničke aspoň 2–3 hodiny, ideálne cez noc.

Dobrú chuť!

Ak sa vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*