
Neodolateľný tvarohový dezert s ovocím a čokoládou.
Tento lahodný dezert si vás získa hneď po prvom súste. Svieži tvarohový krém, ovocie, piškóty a čokoláda tvoria dokonalú kombináciu. Už sa nebudete vedieť dočkať, kedy bude hotový!
Ingrediencie:
- 250 g jemného tvarohu
- 375 ml mlieka
- 2 PL kryštálového cukru
- 15 g želatíny
- 1 balenie detských piškót
- 70 g marhuľového džemu
- 3 broskyne
- 1 PL kakaa
- niekoľko lyžíc mlieka (na pokvapkanie piškót)
- rumová aróma (podľa chuti)
- 150 g horkej čokolády
- 200 ml smotany na šľahanie
- čerešne (na ozdobenie)
Postup:
Príprava želatíny:
Želatínu nasypte do mlieka a zohrejte na miernom ohni. Miešajte, kým sa želatína úplne nerozpustí. Mlieko by malo byť len vlažné, nie horúce. Potom odstavte a nechajte mierne vychladnúť.
Tvarohový krém:
Do mliečno-želatínovej zmesi primiešajte tvaroh a cukor. Dobre premiešajte, aby vznikol hladký krém.
Základ koláča:
Tortovú formu s odnímateľným okrajom vyložte piškótami. Na piškóty nalejte polovicu pripraveného tvarohového krému a rovnomerne rozotrite.
Druhá vrstva piškót:
Zvyšné piškóty potrite marhuľovým džemom a zlepte ich po dvoch. Pokvapkajte ich mliekom ochuteným rumovou arómou a naukladajte ich na vrstvu krému.
Ovocie:
Nakrájajte 2 broskyne na plátky a rozložte ich na vrch. Do zvyšného tvarohového krému primiešajte kakao a touto čokoládovou zmesou potrite broskyne.
Chladenie:
Koláč vložte do chladničky aspoň na niekoľko hodín, ideálne cez noc, aby poriadne stuhol.
Zdobenie:
Po stuhnutí odstráňte okraj formy. Koláč ozdobte vyšľahanou smotanou, nastrúhanou alebo nasekanou čokoládou, zvyšnými broskyňami a čerešňami.
Tip:
Tento dezert chutí výborne aj s iným ovocím – napríklad malinami, jahodami alebo mangom.
Dobrú chuť!
Ak sa vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!
Leave a Reply