Nepečená torta s jahodami a piškótami Plazma – ľahká a krémová.

Jednoduchá a svieža torta, ktorú dokáže urobiť každý.

Na konci receptu nájdete video, podľa ktorého môžete postupovať!

Ingrediencie:

  • 1,4 litra mlieka
  • 10 lyžíc cukru
  • 160 g (4 balíčky) vanilkového pudingu
  • 100 g bielej čokolády
  • 200 g masla alebo margarínu
  • 500 ml šľahačkovej smotany
  • 500 – 600 g čerstvých jahôd (alebo ovocia podľa chuti)
  • 300 – 450 g piškót Plazma (množstvo podľa toho, či ich budete ukladať do formy alebo plechu 32 × 22 cm, v dvoch až troch vrstvách)

Postup:

Základný puding:

Do hrnca nalejte 1 liter mlieka a dajte ho zohriať. V samostatnej miske zmiešajte pudingový prášok, cukor a 200 ml studeného mlieka. Keď mlieko začne vrieť, vlejte pudingovú zmes a za stáleho miešania varte, kým zmes nezhustne.

Čokoláda:

Bielu čokoládu nalámte do väčšej misy. Horúci puding vylejte na čokoládu a miešajte, kým sa čokoláda úplne nerozpustí. Prikryte potravinovou fóliou a nechajte vychladnúť.

Maslo alebo margarín:

Do vychladnutého pudingu pridajte na kúsky nakrájané maslo izbovej teploty a všetko dobre vyšľahajte. Ak použijete margarín, najskôr ho zvlášť vyšľahajte a až potom spojte s pudingom.

Šľahačka:

Smotanu vyšľahajte do tuha.

Ukladanie:

Zvyšných 200 ml mlieka použite na namáčanie piškót. Piškóty uložte do formy vystlanej potravinovou fóliou.

Vrstvenie:

Na piškóty naneste vrstvu krému, poukladajte nakrájané jahody a pridajte vrstvu šľahačky. Postup opakujte podľa veľkosti formy a množstva surovín.

Dokončenie:

Vrstvenie ukončite vrstvou piškót. Tortu uložte na niekoľko hodín do chladničky (alebo na kratší čas do mrazničky). Potom ju opatrne vyklopte a vrch potrite zvyškom krému.

Dekorácia:

Nakoniec tortu ozdobte zvyšnou šľahačkou a nechajte ešte chvíľu odležať, aby piškóty úplne zmäkli. Ozdobte podľa vlastnej fantázie.

Dobrú chuť!

Ak sa vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*