Nepečená torta s ovocím a čokoládovou polevou – Dokonalá kombinácia chutí!

Ingrediencie:

Na krém:

  • 2 balenia šľahačky v prášku
  • 2 šálky mlieka
  • 2 balenia kakaových piškót
  • 1 miska nakrájaných jahôd
  • 2 nakrájané banány
  • Čokoládové kúsky (podľa chuti)

Na spodnú vrstvu:

  • 1,5 balenia kakaových piškót

Na polevu:

  • 1 balenie smotany na šľahanie (cca 200 ml)
  • 200 g horkej čokolády

Postup:

Príprava krému:

V miske vyšľahajte 2 balenia šľahačky s 2 šálkami mlieka, kým nevznikne hustý krém.

Do krému primiešajte nakrájané jahody, banány, piškóty a čokoládové kúsky. Všetko dobre premiešajte.

Príprava spodnej vrstvy:

Na dno formy (ideálne 20×30 cm) poukladajte 1,5 balenia kakaových piškót tak, aby pokryli celé dno.

Zostavenie torty:

Na piškóty naneste pripravený ovocný krém a uhlaďte ho stierkou. Tortu vložte do chladničky aspoň na 3-4 hodiny, aby stuhla.

Príprava čokoládovej polevy:

V malom hrnci zohrejte smotanu.( nesmie vrieť) Do horúcej smotany pridajte nalámanú čokoládu a miešajte, kým sa úplne neroztopí a nevznikne hladká poleva.

Nechajte ju vychladnúť na izbovú teplotu.

Dokončenie:

Vychladenú tortu polejte čokoládovou polevou. Podľa chuti ozdobte šľahačkou, čokoládovými kúskami alebo čerstvým ovocím.

Po vychladení a ozdobení je torta pripravená na podávanie. Prajeme dobrú chuť!

Ak sa vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*