
Ingrediencie:
Na krém:
- 2 balenia šľahačky v prášku
- 2 šálky mlieka
- 2 balenia kakaových piškót
- 1 miska nakrájaných jahôd
- 2 nakrájané banány
- Čokoládové kúsky (podľa chuti)
Na spodnú vrstvu:
- 1,5 balenia kakaových piškót
Na polevu:
- 1 balenie smotany na šľahanie (cca 200 ml)
- 200 g horkej čokolády
Postup:
Príprava krému:
V miske vyšľahajte 2 balenia šľahačky s 2 šálkami mlieka, kým nevznikne hustý krém.
Do krému primiešajte nakrájané jahody, banány, piškóty a čokoládové kúsky. Všetko dobre premiešajte.
Príprava spodnej vrstvy:
Na dno formy (ideálne 20×30 cm) poukladajte 1,5 balenia kakaových piškót tak, aby pokryli celé dno.
Zostavenie torty:
Na piškóty naneste pripravený ovocný krém a uhlaďte ho stierkou. Tortu vložte do chladničky aspoň na 3-4 hodiny, aby stuhla.
Príprava čokoládovej polevy:
V malom hrnci zohrejte smotanu.( nesmie vrieť) Do horúcej smotany pridajte nalámanú čokoládu a miešajte, kým sa úplne neroztopí a nevznikne hladká poleva.
Nechajte ju vychladnúť na izbovú teplotu.
Dokončenie:
Vychladenú tortu polejte čokoládovou polevou. Podľa chuti ozdobte šľahačkou, čokoládovými kúskami alebo čerstvým ovocím.
Po vychladení a ozdobení je torta pripravená na podávanie. Prajeme dobrú chuť!
Ak sa vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!
Leave a Reply