Nepečený jablkový koláč, jemná škoricová príchuť a veľa dobrôt na vrchu. Chutný a zároveň krásny!

Nemáte chuť piecť a máte chuť na niečo sladké? Potom vyskúšajte túto jednoduchú pochúťku! Pripravuje sa rýchlo a je veľmi chutný!

Prísady:

Základ:

  • 350 g   maslových sušienok
  • 150 g  masla
  • 3 PL hnedého cukru
  • 4 PL jablkovej šťavy
  • 1 čajová lyžička škorice

Na náplň potrebujete:

  • 500 g  strúhaných jabĺk
  • 2 PL vody
  • 3 PL hnedého cukru
  • 1 čajová lyžička škorice

Na doplnenie:

  • 3 dl smotany na pečenie
  • 2 vrecká smetafix
  • 50 g  bielej čokolády
  • 10 kusov čokoládových sušienok
  • 1 lyžica nesladeného kakaového prášku (podľa chuti)

Postup:

Maslové sušienky polámte na malé kúsky, maslo vymiešajte s cukrom a škoricou do peny a zmiešame s polámanými sušienkami, pridáme jablkovú šťavu a premiešame. Hmotu natlačíme na dno tortovej formy s  odnímateľnými stranami a dáme do chladničky.

Strúhané jablká vložte do nádoby, pridajte cukor, škoricu a vodu, varte na miernom ohni 5-10 minút.  Nechajte vychladnúť a položte na sušienkový základ a zarovnajte. Smotanu a smetafix vyšľahajte na tuhú šľahačku. Bielu čokoládu polámte na drobné kúsky a zamiešajte do šľahačky. Hotovú šľahačku položíme na jablkovú náplň.  Zarovnajte a posypte kakaovým práškom a na vrch uložte  sušienky. Dajte do chladničky  asi na hodinu. Dobrú chuť!

Ak sa Vám recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*