Nepečený koláčik Mirinda – Rýchle, chutné a osviežujúce rezy!

Táto nepečená verzia je veľmi kreatívna! Pudingový prášok sa varí  s nealkoholickým nápojom (Fanta alebo mirinda).

Ingrediencie

  • 500 g maslových  sušienok
  • 700 g g kyslej smotany
  • 4 lyžice práškového  cukru
  • 2-3 lyžice cukru na puding
  • 2 vanilkový cukor
  • 2 vanilkový pudingový prášok
  • 7 dl sýteného pomarančového nealkoholického nápoja (Mirinda alebo Fanta)

Postup:

  1. Kyslú smotanu vymiešame s práškovým a vanilkovým cukrom.
  2. Do spodok  plechu na pečenie uložíme rad domácich sušienok a  natrieme ich  polovicu krému.
  3. Nasleduje ďalšia vrstva sušienok, potom zvyšný krém.
  4. Na vrch uložíme posledný rad sušienok.
  5. V troche Mirindy alebo Fanty  rozmiešame pudingový prášok a cukor, potom pridáme zvyšok nápoja. Za stáleho miešania varíme do zhustnutia.
  6. Ihneď natrieme na sušienky a rovnomerne rozotrieme, necháme mierne vychladnúť a odložíme na noc do chladničky.
  7. Na druhý deň nakrájame. Dobrú chuť!

Ak sa Vám recept páčil, zdieľajte tento príspevok s priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*