V súčasnej dobe je rakovina jednou z najčastejších príčin smrti. Podľa štatistík je jeden z troch ľudí v určitom bode svojho života vážne chorý.
Mnoho ľudí sa snaží znížiť riziko rakoviny tým, že žije ako zdravotníci odporúčajú – nefajčia, nepijú alkohol, len príležitostne alebo sa mu úplne vyhýbajú, športujú, snažia sa jesť zdravé jedlo a relaxujú… V tejto situácii sa vždy objavuje otázka „prečo ja? ! “ Onkológovia to môžu vysvetliť …
Doktor Vishal Rao, keď o to požiadal jeho pacient s rakovinou, pozná vysvetlenie. Nejde len o zrejmú genetiku – niektorí z nás sú viac vystavení riziku ochorenia než iní – ale je to tiež o tom, ako nepriamo prenikajú karcinogény do nášho tela.
V prvom rade je dôležité spomenúť pesticídy. Je pravdou, že zelenina a ovocie zakúpené vo veľkých supermarketoch nie sú zbavené chémie a pesticídov. Ak chceme zeleninu a ovocie bez škodlivých pesticídov, musíme ju sami vypestovať, alebo dať prednosť označeným ,,bio“ potravinám, čo tiež nie je zárukou, že neboli použité nejaké škodliviny.
Po druhé, veľké množstvo konzervačných látok je prítomné prakticky vo všetkých výrobkoch, počnúc chlebom. Ľudia zabúdajú, že olivový olej alebo soľ bude tiež udržiavať potraviny v dobrom stave ako konzervant po dlhú dobu bez použitia chemických látok!
Štúdie ukazujú, že konzervačné látky, ako je benzoan sodný alebo dusitan sodný, vedú k rakovine žalúdka. Preto závislosť na sýtených nápojoch rozhodne nie je dobrá…
Nemôžeme zabudnúť na negatívny dopad cukru na naše telo, najmä vo forme všadeprítomných sladidiel a látok zvyšujúcich chuť. Nie je to mýtus – cukor je hniezdisko rakovinových buniek!
Ukončenie fajčenia, vyhýbanie sa alkoholu a nežiadúcich potravín zahŕňajúce veľké množstvo zeleniny v strave je polovica bitky. Nezabudnite vyhnúť sa všetkému, čo bolo uvedené.
Stojí za to zdieľanie tohto článku!
Leave a Reply