Neprekonateľný TVAROHOVÝ KRÉMEŠ z jedného plechu! Obľúbený koláčik našich babičiek, ktorému sa nevyrovnajú ani najdrahšie zákusky z cukrárne.

Suroviny:

100g masla

140g práškového cukru

2 vajcia

300g polohrubej muky

1 KL prášku do pečiva

1 vanilkový cukor

 

Tvarohová hmota:

500g mäkkého tvarohu

150g kryštálového cukru

1 vanilkový cukor

3 žĺtky

1 krémový prášok Zlatý klas

100 ml oleja

250 ml mlieka

3 PL citrónovej šťavy

Sneh:

3 bielky

100g kryštálového cukru

Ešte potrebujeme tuk a muku na vymastenie a vysypanie plechu

Postup:

Na cesto vymiesime všetky suroviny, vymiesime mäkké cesto a odložíme   do chladu na 30 minút.

Potom cesto vyvaľkáme na veľkosť plechu a tak aby sme pokryli aj boky plechu asi do výšky 2 cm.

Tvaroh, cukor, žĺtky, krémový prášok, olej, vanilkový cukor, citrónovú šťavu a mlieko rozmixujeme a opatrne vylejeme na cesto. Pečieme pri 180 °C asi 25 až 30 minút, kým nie je povrch tvarohu na dotyk pevný.

Bielky vyšľaháme, postupne pridáme cukor a vyšľaháme na tuhý sneh. Sneh rozotrieme na tvarohovú hmotu a znova dáme zapiecť asi 10 minút, kým nie je sneh bledohnedý. Na vychladnutom koláči sa v jamkách vytvoria karamelové kvapôčky.

Ak sa Vám recept páčil zdieľajte ho s priateľmi.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*