Neskutočne dobrá Kávová kocka! Rovno si naberte dva kúsky, pretože jeden vám stačiť nebude…

Suroviny:

  • 4 vajcia
  • 150 g kryštálového cukru
  • 160 g polohrubej múky
  • 2 lyžičky kakaa
  • 1 balíček prášok do pečiva
  • 350 g malinový  džem alebo marmeládu
  • 120 ml čiernej kávy
  • 1000 ml smotany na šľahanie 33%
  • 8 lyžíc práškového cukru
  • 4 lyžičky čírej želatíny
  • strúhaná čokoláda

Postup:

Vajcia vyšľaháme s cukrom do peny, dobre vyšľaháme. Múku zmiešame s kakaom, a práškom do pečiva, a opatrne pridáme do vaječnej zmesi. Pečieme na plechu na papieri na pečenie vo vyhriatej rúre pri 180°C asi 25-30 minút. Necháme vychladnúť.

Vychladnutý plát natrieme malinovým džemom.

Do pohára dáme 2 lyžice želatíny a zalejeme horúcou kávou, dobre rozmiešame tak, aby sa nám želatíne rozpustila. Necháme mierne vychladnúť.

600 ml studenej  smotany vyšľaháme s 5 lyžicami práškového cukru do tuha, pridáme rozpustenú kávovú  želatínu a vyšľaháme, kým sa šľahačka spojí so želatínou. Krém dáme  na piškótový plát natretý džemom. Vyhladíme a koláč odložíme do chladničky.

V pohári rozpustíme 2 lyžice želatíny v 100 ml horúcej  vody. Necháme mierne vychladnúť.

400 ml studenej smotany vyšľaháme s 3 lyžicami práškového cukru do tuha, pridáme želatínu rozpustenú vo vode. Vymiešame kým sa želatíne spojí so šľahačkou. Šľahačku dáme do cukrárskeho vrecka s ozdobnou špičkou a ozdobne nanesieme na vrch koláča. Posypeme strúhanou čokoládou. Odložíme do chladničky na 3-4 hodiny. Dobrú chuť!

 

Ak sa Vám recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*