Suroviny:
- 4 vajcia
- 150 g kryštálového cukru
- 160 g polohrubej múky
- 2 lyžičky kakaa
- 1 balíček prášok do pečiva
- 350 g malinový džem alebo marmeládu
- 120 ml čiernej kávy
- 1000 ml smotany na šľahanie 33%
- 8 lyžíc práškového cukru
- 4 lyžičky čírej želatíny
- strúhaná čokoláda
Postup:
Vajcia vyšľaháme s cukrom do peny, dobre vyšľaháme. Múku zmiešame s kakaom, a práškom do pečiva, a opatrne pridáme do vaječnej zmesi. Pečieme na plechu na papieri na pečenie vo vyhriatej rúre pri 180°C asi 25-30 minút. Necháme vychladnúť.
Vychladnutý plát natrieme malinovým džemom.
Do pohára dáme 2 lyžice želatíny a zalejeme horúcou kávou, dobre rozmiešame tak, aby sa nám želatíne rozpustila. Necháme mierne vychladnúť.
600 ml studenej smotany vyšľaháme s 5 lyžicami práškového cukru do tuha, pridáme rozpustenú kávovú želatínu a vyšľaháme, kým sa šľahačka spojí so želatínou. Krém dáme na piškótový plát natretý džemom. Vyhladíme a koláč odložíme do chladničky.
V pohári rozpustíme 2 lyžice želatíny v 100 ml horúcej vody. Necháme mierne vychladnúť.
400 ml studenej smotany vyšľaháme s 3 lyžicami práškového cukru do tuha, pridáme želatínu rozpustenú vo vode. Vymiešame kým sa želatíne spojí so šľahačkou. Šľahačku dáme do cukrárskeho vrecka s ozdobnou špičkou a ozdobne nanesieme na vrch koláča. Posypeme strúhanou čokoládou. Odložíme do chladničky na 3-4 hodiny. Dobrú chuť!
Leave a Reply