Neuveriteľne chutný 3-BIT koláč! Úžasná dobrota, ktorú si obľúbila celá naša rodina…

PRÍSADY:

  • 400g maslové sušienky
  • 2 vanilkové pudingové prášky
  • 700 ml mlieko
  • 5 lyžíc cukru (60 g)
  • 1,5 kocky masla 82% tuku (300 g)
  • 400 ml smotana 30 %
  • 4 lyžice práškového cukru (40 g)
  • 3 čajové lyžičky želatíny (12 g)
  • 3-4 lyžice teplá voda
  • 400g zmesi na krovky

Krovkova zmes:

  • 0,25 ml mlieka
  • 0,5 kg kryštálový cukor
  • 1 ks vanilkový cukor
  • 0,5 krabičky sladené salko
  • 75g cera / iva/

Všetky suroviny na krowkovú zmes dáme variť asi 1,5 hodiny, necháme mierne vychladnúť.

Postup:

500 ml mlieka dáme variť. Zmiešame 300 ml mlieka, pudingové prášky a cukor, vymiešame do hladka. Keď mlieko začne vrieť, pridáme rozmiešaný puding a uvaríme hustý puding. Prikryjeme fóliou a necháme vychladnúť. Maslo vymiešame do peny a primiešame vychladnutý puding, vymiešame do hladka.

Na dno plechu dáme papier na pečenie a uložíme jednu vrstvu maslových sušienok, druhu vrstvu urobíme tak, že natrieme maslové sušienky vychladnutou  krovkovou zmesou a natretou stranou ich položíme na prvú vrstvu sušienok. Teraz máme vrstvu sušienok, vrstvu krovkovej zmesi a opäť vrstvu sušienok. Vrchnú vrstvu sušienok zatlačíme. Na vrch navrstvíme pudingový krém a zarovnáme. Na krém uložíme opäť vrstvu maslových sušienok a zatlačíme. Odložíme ich na bok.

Želatínu rozpustíme v teplej vode a necháme ochladnúť.

Smotanu vyšľaháme s práškovým cukrom na tuhú šľahačku, po troche pridáme rozpustenú želatínu a zašľaháme, kým sa ingrediencie spoja.

Hotovú šľahačku navrstvíme na vrch koláča. Vrch zarovnáme a lyžicou urobíme na vrch malé vlnky. Koláč odložíme na noc do chladničky. Na druhý deň koláč posypeme mletými orechmi alebo strúhanou čokoládou.

Ak sa Vám recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*