
PRÍSADY:
- 400g maslové sušienky
- 2 vanilkové pudingové prášky
- 700 ml mlieko
- 5 lyžíc cukru (60 g)
- 1,5 kocky masla 82% tuku (300 g)
- 400 ml smotana 30 %
- 4 lyžice práškového cukru (40 g)
- 3 čajové lyžičky želatíny (12 g)
- 3-4 lyžice teplá voda
- 400g zmesi na krovky
Krovkova zmes:
- 0,25 ml mlieka
- 0,5 kg kryštálový cukor
- 1 ks vanilkový cukor
- 0,5 krabičky sladené salko
- 75g cera / iva/
Všetky suroviny na krowkovú zmes dáme variť asi 1,5 hodiny, necháme mierne vychladnúť.
Postup:
500 ml mlieka dáme variť. Zmiešame 300 ml mlieka, pudingové prášky a cukor, vymiešame do hladka. Keď mlieko začne vrieť, pridáme rozmiešaný puding a uvaríme hustý puding. Prikryjeme fóliou a necháme vychladnúť. Maslo vymiešame do peny a primiešame vychladnutý puding, vymiešame do hladka.
Na dno plechu dáme papier na pečenie a uložíme jednu vrstvu maslových sušienok, druhu vrstvu urobíme tak, že natrieme maslové sušienky vychladnutou krovkovou zmesou a natretou stranou ich položíme na prvú vrstvu sušienok. Teraz máme vrstvu sušienok, vrstvu krovkovej zmesi a opäť vrstvu sušienok. Vrchnú vrstvu sušienok zatlačíme. Na vrch navrstvíme pudingový krém a zarovnáme. Na krém uložíme opäť vrstvu maslových sušienok a zatlačíme. Odložíme ich na bok.
Želatínu rozpustíme v teplej vode a necháme ochladnúť.
Smotanu vyšľaháme s práškovým cukrom na tuhú šľahačku, po troche pridáme rozpustenú želatínu a zašľaháme, kým sa ingrediencie spoja.
Hotovú šľahačku navrstvíme na vrch koláča. Vrch zarovnáme a lyžicou urobíme na vrch malé vlnky. Koláč odložíme na noc do chladničky. Na druhý deň koláč posypeme mletými orechmi alebo strúhanou čokoládou.
Leave a Reply