
Na konci príspevku najdete video podľa ktorého môžete postupovať!
Tento koláčik, je náš obľúbený. Vhodný na každú príležitosť. Šťavnatý, lahodný, rozplýva sa na jazyku.
Ingrediencie:
Cesto:
- 4 vajcia
- 200 g cukru
- 1 balíček vanilkový cukor
- 250 ml mlieka
- 150 ml oleja
- 50 g kakaa
- 1 balíček prášok do pečiva
- 350 g hladkej múky
Vajcia cukor a vanilkový cukor vyšľaháme do peny. Pridáme olej a mlieko. Nakoniec pridáme múku zmiešanú s kakaom a práškom do pečiva. Vymiešame do hladka. Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie. Na vrch cesta rovnomerne rozložíme vykôstkované čerešne.
Pečieme vo vyhriatej rúre pri 170°C asi 30 minút. Urobíme si test ihlou. Necháme vychladnúť.
Ešte potrebujeme:
- 1 pohár vykôstkované čerešne
- šťava z čerešni na poliatie korpusu
Upečený korpus rovnomerne polejeme čerešňovou šťavou.
Na krém:
- 600 ml smotana na šľahanie 33%
- 200 g jemný tvaroh
- 200 g mascarpone
- 120 g práškového cukru
- 1 balíček stužovač šľahačky
- 3 lyžice čokoládových hoblín
Smotanu, tvaroh a mascarpone vymiešame na hustý krém, pridáme práškový cukor a stužovač šľahačky. Dobre vymiešame. Nakoniec primiešame čokoládové hobliny.
Krém rovnomerne rozložíme na korpus. Zarovnáme. Ozdobíme čokoládovými hoblinkami a vykôstkovanými čerešňami.
Video podľa ktorého môžete postupovať.
Ak sa vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!
Leave a Reply