Veľmi jednoduchý recept, dezert, ktorý poteší každého, kto ho vyskúša!
Potrebujeme:
Korpus:
- 350 gramov maslových sušienok ( môžete použiť aj čokoládové sušienky)
- 175 gramov rozpusteného masla
Náplň:
- 250 gramov bielej čokolády
- 500 gramov smotanového syra( Mascarpone, Philadelphia…)
- 120 gramov práškového cukru
- 350 mililitrov smotany na šľahanie
Poleva:
- 250 gramov bielej čokolády
- 200 mililitrov smotany na šlahanie
Príprava :
Sušienky a maslo zmiešame a natlačíme do hlbokej formy a dáme do chladničky.
Smotanu ( 350 ml) vyšľaháme na tuhú šľahačku, Bielu čokoládu ( 250g) rozpustíme a zmiešame s mascarpone a práškovým cukrom. Pridáme vyšľahanú šľahačku a dobre vymiešame. Krém nanesieme na sušienkový základ, zarovnáme a odložíme do chladničky.
250 g bielej čokolády a 200 ml smotany, zmiešame a opatrne zahrievame, kým sa čokoláda rozpustí, vymiešame do hladka. Hotovou polevou polejeme vychladnutý koláč. Vrch posypeme strúhanou čokoládou.
Tu si môžete pozrieť, ako sa to robí:
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
Ak sa Vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!
Leave a Reply