Ružová himalájska kryštálová soľ sa v posledných rokoch dostala do povedomia verejnosti, takže je celkom pravdepodobné, že ste o nej už počuli.
Ak ste o tom ešte nepočuli, poviem vám, prečo je ružová himalájska soľ taká skvelá, najmä v porovnaní s morskou soľou a normálnou stolovou soľou.
Ružová himalájska soľ je špeciálna, pretože sa nachádza iba v Ázii v Himalájach.
Predpokladá sa, že pred 200 miliónmi rokov bola kryštalizovaná morská soľ pochovaná vo vrstve sopečného popola a lávy.
Postupom času táto vrstva, stvrdla na kameň, poskytovala ochranu soli pred prírodnými živlami.
Tieto kryštály soli prežili takmer vo svojej starodávnej nezmenenej podobe, nedotknuté nečistotami moderného človeka.
Priaznivé účinky
Ružová himalájska soľ je plná minerálov. V skutočnosti existuje 84 druhov minerálov, ktoré sa nachádzajú v ľudskom tele a sú obsiahnuté aj v tejto vzácnej ružovej soli.
Za zmienku stojí chlorid sodný a síran, vápnik, draslík a horčík. Treba tiež poznamenať, že ak konzumujete ružovú himalájsku soľ, prijímate menej sodíka, pretože je menej rafinovaná a vo väčších kryštálikoch.
Ak teda jete jesť ružovú himalájsku soľ, aké zdravotné výhody môžete očakávať?
- zlepšuje sa stav krvných ciev
- zlepšuje dýchacie funkcie
- stabilizácia rovnováhy pH v bunkách
- znižuje účinok starnutia
- zlepšuje sa kvalita spánku
- zlepšuje sa sexuálny apetít
- zníženie svalových kŕčov
- hydratácia sa zlepšuje
- kosti sú posilnené
- zníženie krvného tlaku
- zlepšuje sa krvný obeh
- pomáha postupne odbúravať ťažké kovy
Ostatné soli
Aby sme ďalej dokázali, aká super je táto soľ, musíme ju porovnať s inými soľami.
Morská soľ
Určite dobrá voľba. Morská soľ sa však čoraz viac spracováva. Nehovoriac o tom, že oceány sú znečistené v bezprecedentnom rozsahu. Vzhľadom na to, že ružová himalájska soľ sa vďaka procesu tvorby konzervuje v takmer dokonalom stave, je to najlepšia voľba.
Stolová soľ
určite najhoršia voľba z týchto troch. Tento druh soli je zbavený minerálov, obsahuje iba sodík a chloridy. Potom sa dokonca vybieli a „vyčistia“ chemikáliami predtým, ako sa zahreje na vysoké teploty. Okrem toho je pridaný syntetický jód , čo sťažuje telu jeho správne vstrebávanie.
Leave a Reply