Buďte opatrní pri nákupe mäsa. Dbajte nielen na jeho čerstvosť, ale aj kvalitu. Stojí za to pozrieť sa zblízka na kuracie prsia. Či sme si vybrali správne, prezradí istý detail.
1. Pozor na kuracie mäso
Kuracie mäso je u nás najobľúbenejšie – vyše 82 percent. opýtaných vo vekovej skupine 18-29 rokov označilo tento druh mäsa za najčastejšie kupovaný. Aj v iných vekových skupinách je to najobľúbenejšie mäso.
Kuracie mäso funguje dobre aj pri redukčnej diéte a môžete z neho pripraviť množstvo chutných a zaujímavých jedál. Na jeho prípravu nie sú potrebné žiadne špeciálne kulinárske zručnosti.
Kým sa však rozhodneme pre konkrétny balíček kuracích pŕs, oplatí sa ich dôkladne preskúmať. Je lepšie vzdať sa kuracieho mäsa s bielymi pruhmi . Mäso, na ktorom si všimnete tieto ryhy, odložte, určite nájdete lepší kúsok.
Ako vysvetlili vedci z Oxfordskej univerzity, biele pruhy sú tučné . Môže sa zdať, že po rozkrojení sa mäso ľahko uvarí, no naozaj je lepšie ho nechať bokom. Prúžky označujú zvýšený obsah tuku v mäse.
Všimnite si biele pruhy (Getty)
2. Horšia chuť a menšia nutričná hodnota
Výskumy ukazujú, že kuracie prsia s bielymi pásikmi obsahujú až 200 % tuku viac ako tie na ktorých tento detail nie je. Čím viac tuku je v mäse, tým nižšie je množstvo bielkovín cenných pre telo.
Ukazuje sa, že príliš rýchly rast kurčiat vedie k svalovému dysmorfizmu, čo prispieva k tomu, že mäso obsahuje menej živín. To všetko spôsobuje, že sa na kuracích prsiach objavujú biele pásiky.
Navyše sa potvrdilo, že vyšší obsah tuku bráni vstrebávaniu živín, čo sa premieta do horšej chuti. Takéto kuracie mäso bude tiež oveľa tvrdšie.
Leave a Reply