Obľúbený ORECHOVÝ KOLÁČ, ktorý sa úplne rozplýva na jazyku! Vhodný na každú príležitosť…

Ingrediencie:

  • 3 vajcia
  • 10 g. vanilkový cukor
  • 120 g. cukor
  • 120 ml. mlieko
  • 120 ml. slnečnicový olej
  • 200 g hladká múka
  • 12 g. prášok do pečiva
  • 60 g mleté orechy

Krém:

  • 800 ml. mlieko
  • 2 žĺtky
  • 20 g. vanilkový cukor
  • 5 lyžíc cukru
  • 4 lyžice kukuričného škrobu ( Maizena)
  • 2 lyžice masla (40 g)
  • 60 g biela čokoláda
  • 100 ml. mlieko

Postup:

Vajcia vymiešame s cukrom a vanilkovým cukrom, primiešame mlieko a olej, potom opatrne primiešame múku a prášok do pečiva a nakoniec pridáme mleté orechy, premiešame.

Pečieme na plechu vystlanom papierom na pečenie vo vyhriatej rúre pri 180°C asi 25 minút. Necháme vychladnúť. Okraje plátu odrežeme a rozdrobíme na jemno, odložíme bokom.

Plát rozrežeme na polovice.

800 ml mlieka zmiešame so žĺtkami, pridáme cukor a vanilkový cukor a kukuričný škrob. Rozmiešame a za stáleho miešania uvaríme hustý puding. Do ešte horúceho pudingu pridáme 2 lyžice masla a bielu čokoládu, vymiešame do hladka.

Jeden plát polejeme trochou ( asi 50 ml mlieka) a položíme na spodok formy.  Polovicu ešte teplého krému rovnomerne rozotrieme na plát a zarovnáme. Položíme druhý plát a polejeme 50 ml mlieka, rovnomerne rozotrieme zvyšný krém, zarovnáme a vrch posypeme odrobinkami, ktoré sme si odložili bokom.  Koláč odložíme na tri hodiny do chladničky ( môžeme aj na celú noc) stuhnúť. Dobrú chuť!

Tu si môžete pozrieť, ako sa to robí:

Ak sa Vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*