Suroviny:
Cesto:
- 2 vajcia
- 175 g cukru
- 80 ml oleja
- 3 lyžice mlieka
- 150 g hladkej múky
- 2 PL kakaového prášku
- 1 lyžička prášku do pečiva
- štipka soli
Tvarohová plnka:
- 500 g krémového tvarohu
- 100 g práškového cukru
- 4 žĺtka
- Strúhaná kôra z 1 citróna
- 1 vrecúško pudingového prášku s vanilkovou príchuťou
- Asi 3 PL kyslej smotany
Sneh:
- 4 bielka
- 100 g práškového cukru
- 1 lyžica jedlého škrobu
- 1 lyžička citrónovej šťavy
Postup:
Plech na pečenie vyložíme papierom na pečenie. Predhrejte rúru na 180°C.
Tvarohový plnka:
Všetky zložky na tvarohovú plnku zmiešame do hladka.
Cesto:
Na cesto vyšľaháme vajcia a cukor, potom za stáleho miešania pridáme olej a mlieko a premiešame. Potom pridajte múku, kakaový prášok, prášok do pečiva a soľ a všetko premiešame do hladka.
Cesto rozotrieme na pripravený plech na pečenie a na vrch jemne rozložíme tvarohovú hmotu, zarovnáme.
Pečieme asi 35-40 minút, pri teplote 180°C. Vrch tvarohovej vrstvy sa nesmie lepiť.
Bielka začneme šľahať, postupne pridáme citrónovú šťavu, práškový cukor a škrob. Vyšľaháme na tvrdý sneh.
Hotový sneh vyhladíme na vrch ešte horúceho koláča, znížime teplotu na 160°C a sušíme ešte asi 20 minút alebo kým sneh nezačne chytať mierne hnedastú farbu.
Ešte teplý koláčik dajte na chladné miesto, aby sa na povrchu urobili malé cukrové perličky. Po úplnom vychladnutí nakrájajte ostrým nožom.
Leave a Reply