Jednoduchý, šťavnatý koláčik na každú príležitosť, deti ho milujú.
Suroviny:
- 3 vajcia
- 120g cukru
- 120g polohrubej múky
- 3 PL olej
- 3 PL mlieko
- pol balíčka prášku do pečiva
- štipka soli
Jablková plnka:
- 8 veľkých jabĺk
- škorica
- vanilkový cukor
Krém:
- 2 balenia vanilkového alebo smotanového pudingu
- 6 dl mlieka
- 4 PL cukru
- 6 PL práškového cukru
- 250g masla
- 80 g tmavej čokolády na strúhanie
Postup:
Jablká očistíme a nastrúhame, ochutíme vanilkovým cukrom a škoricou, premiešame.
Bielka vyšľaháme so soľou na tuhý sneh. Žĺtka vymiešame s cukrom do peny, pridáme mlieko a olej a vymiešame, múku zmiešame s práškom do pečiva a pridáme do žĺtkovej zmesi, vymiešame do hladka, nakoniec opatrne pridáme tuhý sneh a jemne premiešame.
Plech vystelieme papierom na pečenie. Z nastrúhaných jabĺk vytlačíme šťavu a rovnomerne ich rozložíme na pripravený plech, jablka zatlačíme na dno plechu. Na jablkovú zmes dáme pripravené cesto a zarovnáme. Dáme piecť vo vyhriatej rúre pri 175 °C asi 20 minút. Urobíme si test ihlou. Upečený koláč necháme vychladnúť na plechu. Dobre vychladnutý koláč vyklopíme z plechu tak, aby jablková vrstva bola na vrchu a odstránime papier na pečenie.
Z mlieka, 4 PL cukru a pudingových práškov uvaríme hustý puding, zakryjeme fóliou a necháme vychladnúť. Maslo a 6 PL práškového cukru vymiešame do peny a zmiešame s vychladnutým pudingom. Dobre vymiešame.
Hotový krém natrieme na jablkový koláč a zahladíme, odložíme do chladničky na 2-3 hodiny stuhnúť. Nakoniec koláč posypeme strúhanou čokoládou. Dobrú chuť.
Ak sa Vám recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!
Leave a Reply