Obrátený jablkový koláč.

Jednoduchý, šťavnatý koláčik na každú príležitosť, deti ho milujú.

Suroviny:

  • 3 vajcia
  • 120g cukru
  • 120g polohrubej múky
  • 3 PL olej
  • 3 PL mlieko
  • pol balíčka prášku do pečiva
  • štipka soli

Jablková plnka:

  • 8 veľkých jabĺk
  • škorica
  • vanilkový cukor

Krém:

  • 2 balenia vanilkového alebo smotanového pudingu
  • 6 dl mlieka
  • 4 PL cukru
  • 6 PL práškového cukru
  • 250g masla
  • 80 g tmavej čokolády na strúhanie

Postup:

Jablká očistíme a nastrúhame, ochutíme vanilkovým cukrom a škoricou, premiešame.

Bielka vyšľaháme so soľou na tuhý sneh. Žĺtka vymiešame s cukrom do peny, pridáme mlieko a olej a vymiešame, múku zmiešame s práškom do pečiva a pridáme do žĺtkovej zmesi, vymiešame do hladka, nakoniec opatrne pridáme tuhý sneh a jemne premiešame.

Plech vystelieme papierom na pečenie. Z nastrúhaných jabĺk vytlačíme šťavu a rovnomerne ich rozložíme na pripravený plech, jablka zatlačíme na dno plechu. Na jablkovú zmes dáme pripravené cesto a zarovnáme. Dáme piecť vo vyhriatej rúre pri 175 °C asi 20 minút. Urobíme si test ihlou. Upečený koláč necháme vychladnúť na plechu. Dobre vychladnutý koláč vyklopíme z plechu tak, aby jablková vrstva bola na vrchu a odstránime papier na pečenie.

Z mlieka, 4 PL cukru a pudingových práškov uvaríme hustý puding, zakryjeme fóliou a necháme vychladnúť. Maslo a 6 PL práškového cukru vymiešame do peny a zmiešame s vychladnutým pudingom. Dobre vymiešame.

Hotový krém natrieme na jablkový koláč a zahladíme, odložíme do chladničky na 2-3 hodiny stuhnúť. Nakoniec koláč posypeme strúhanou čokoládou. Dobrú chuť.

Ak sa Vám recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*