Odborníci ich označili za najzdravšie šťavy. Znižujú riziko rakoviny!

Okrem vitamínov a minerálov sú najcennejšou zložkou, ktorú možno v ovocí nájsť, antioxidanty. Tieto zlúčeniny sú účinným nástrojom v protirakovinovej prevencii. Zistite, ktoré šťavy môžu pomôcť znížiť riziko vzniku rakoviny.

Šťavy, po ktorých sa oplatí siahnuť

1) Prvou je hroznová šťava. Hrozno je bohatým zdrojom vitamínov, ako je vitamín A, C a vitamíny skupiny B. Obsahuje tiež množstvo minerálov, ako je draslík, horčík, zinok, železo, horčík a jód.

Okrem toho je hrozno bohaté na flavonoidy, ktoré majú silné antioxidačné vlastnosti. Vďaka tomu tieto plody chránia naše telo pred škodlivými účinkami voľných radikálov, čo následne pomáha znižovať riziko vzniku rakoviny a hypertenzie a tiež odďaľuje proces starnutia. Zložky prítomné v hrozne sú účinné proti rôznym druhom rakoviny, ako je rakovina kože, žalúdka, prostaty, prsníka a čriev.

2) Ďalšou šťavou, ktorú by ste mali zaradiť do svojho jedálnička, je šťava z granátového jablka . Jeho zdraviu prospešné účinky oceňovali už v starovekej Číne. Mnohokrát bolo vedecky potvrdené, že šťava z granátového jablka je silným nástrojom v boji proti rakovine prsníka a prostaty . Granátové jablko vďačí za tieto vlastnosti prítomnosti antioxidantov. Granátové jablko navyše zlepšuje fungovanie kardiovaskulárneho systému a pomáha znižovať príliš vysoké hladiny zlého LDL cholesterolu.

3) Brusnicový džús je ďalším nápojom, ktorý by sme mali zaradiť do nášho jedálnička. Brusnica nielen bráni tvorbe rakovinových buniek v našom tele, ale zlepšuje aj stav nášho srdca. Vedecký výskum vedcov z University of Massachusetts v Spojených štátoch potvrdil, že extrakt z brusníc inhibuje rozvoj rakovinových buniek v hrubom čreve , má antialergické vlastnosti a chráni diabetikov pred vznikom šedého zákalu.

4) Nakoniec stojí za zmienku jablková šťava. Jablká sú u nás najobľúbenejším ovocím, ktoré má okrem chuti aj široké spektrum zdraviu prospešných vlastností . Oligosacharidy prítomné v jablkách sú účinné pri liečbe rakoviny hrubého čreva. Priaznivé účinky týchto plodov vedecky potvrdili čínski vedci z univerzity v Xi’ane. Okrem toho pravidelná konzumácia jabĺk dodáva nášmu telu cenné prvky, ako sú : vitamín C, vitamíny skupiny B, betakarotén, fosfor, síra, železo, horčík, kvercetín a vláknina.

Sú tieto informácie pre Vás užitočné? Zdieľajte tento príspevok s priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*