Orechová kocka! Perfektný zákusok na každý deň…

Perfektný zákusok na každý deň!

Ingrediencie

Korpus:

  • 7  bielkov
  • 7 lyžíc cukru
  • 3 polievkové lyžice polohrubej múky
  • 150 gramov mletých vlašských orechov
  • 50 g nadrobno nasekaných vlašských orechov
  • 1/2 prášku do pečiva
  • 1 lyžica nesguik alebo kakao
  • trocha mlieka na zaliatie korpusu

Krém:

  • 7 žĺtkov
  • 7 lyžíc cukru
  • 1 vanilkový puding
  • 4 polievkové lyžice hladkej  múky
  • 1/2 litra mlieka
  • 100 gramov margarínu
  • 100 g čokolády na varenie
  • +50 g čokolády( alebo nesguik alebo kakao)
  • 1 dcl mlieka

Postup:

Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, pridáme cukor,  pomaly pridávame ostatné suroviny. Pečieme pri 180°C  asi 25 minút. Vychladnutý korpus rozrežte na dve časti.

Vyšľaháme žĺtky, pridáme cukor, puding, múku. Mlieko privedieme do varu  a pridáme rozmiešanú  zmes, za stáleho miešania uvaríme do hustá. Necháme dobre vychladnúť.

Margarín vymiešame do peny a zmiešame s vychladnutým krémom.

Krém rozdelíme na dve časti. Jedna časť zostane žltá a do druhej pridáme 50 gramov rozpustenej čokolády (alebo 2 lyžice nesguiku, alebo kakaového prášku) premiešame.

Roztopíme 100 gramov čokolády a pridáme asi 1 dcl mlieka (aby sme získali jemný krém).

Trochu mlieka zohrejeme s nesguikom , polovicou mlieka polejeme  prvý plát, potrieme  polovicou rozpustenej  čokolády, natrieme žltou plnkou, potom dáme druhý plát, natrieme zvyšným  mliekom, natrieme zvyšnou čokoládou a navrstvíme  čokoládovú plnku, zarovnáme.

Vrch posypeme strúhanou čokoládou a nasekanými vlašskými orechmi.

Koláč je oveľa chutnejší, keď odleží deň, ale dá sa ochutnať aj po 1-2 hodinách v chladničke. Dobrú chuť!

Ak sa Vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*