Perfektný zákusok na každý deň!
Ingrediencie
Korpus:
- 7 bielkov
- 7 lyžíc cukru
- 3 polievkové lyžice polohrubej múky
- 150 gramov mletých vlašských orechov
- 50 g nadrobno nasekaných vlašských orechov
- 1/2 prášku do pečiva
- 1 lyžica nesguik alebo kakao
- trocha mlieka na zaliatie korpusu
Krém:
- 7 žĺtkov
- 7 lyžíc cukru
- 1 vanilkový puding
- 4 polievkové lyžice hladkej múky
- 1/2 litra mlieka
- 100 gramov margarínu
- 100 g čokolády na varenie
- +50 g čokolády( alebo nesguik alebo kakao)
- 1 dcl mlieka
Postup:
Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, pridáme cukor, pomaly pridávame ostatné suroviny. Pečieme pri 180°C asi 25 minút. Vychladnutý korpus rozrežte na dve časti.
Vyšľaháme žĺtky, pridáme cukor, puding, múku. Mlieko privedieme do varu a pridáme rozmiešanú zmes, za stáleho miešania uvaríme do hustá. Necháme dobre vychladnúť.
Margarín vymiešame do peny a zmiešame s vychladnutým krémom.
Krém rozdelíme na dve časti. Jedna časť zostane žltá a do druhej pridáme 50 gramov rozpustenej čokolády (alebo 2 lyžice nesguiku, alebo kakaového prášku) premiešame.
Roztopíme 100 gramov čokolády a pridáme asi 1 dcl mlieka (aby sme získali jemný krém).
Trochu mlieka zohrejeme s nesguikom , polovicou mlieka polejeme prvý plát, potrieme polovicou rozpustenej čokolády, natrieme žltou plnkou, potom dáme druhý plát, natrieme zvyšným mliekom, natrieme zvyšnou čokoládou a navrstvíme čokoládovú plnku, zarovnáme.
Vrch posypeme strúhanou čokoládou a nasekanými vlašskými orechmi.
Koláč je oveľa chutnejší, keď odleží deň, ale dá sa ochutnať aj po 1-2 hodinách v chladničke. Dobrú chuť!
Leave a Reply