Ingrediencie :
Náplň:
- 300 g nahrubo nasekaných vlašských orechov
- 3 vajcia
- 300 g cukru
- 250 g margarínu
- 300 g cukru
- 2 tortové oblátky
Postup:
Na plnku si v miske dobre vymiešame vajcia s cukrom a margarínom, pridáme nasekané vlašské orechy a na miernom ohni na sporáku (za stáleho miešania) varíme do zhustnutia.
Zároveň v hlbokej panvici, tiež na miernom ohni, rozpustíme cukor na karamel (dbáme na to, aby sa nepripálil)
Plnka aj karamel by mali byť hotové približne v rovnakom čase. Plnku odstavíme z ohňa a vmiešame rozpustený karamel.
Oblátku vložíme na spodok formy s vyšším okrajom, na oblátku nalejeme plnku a na vrch položíme druhú oblátku. Zaťažíme a necháme stuhnúť. Najlepšie cez noc. Na druhý deň nakrájame. Dobrú chuť!
Ak sa Vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!
Leave a Reply