Orechové koláčiky s jablkami.

Chrumkavé, voňavé a ideálne na každú príležitosť!

Ingrediencie:

Na plnku:

  • 4 nastrúhané jablká
  • 1 čajová šálka kryštálového cukru
  • 1 čajová šálka nasekaných vlašských orechov
  • 1 a ½ čajovej lyžičky škorice

Na cesto:

  • 250 g masla (izbovej teploty)
  • 1 šálka práškového cukru
  • 1 čajová šálka rastlinného oleja
  • 1 vajce
  • 2 polievkové lyžice bieleho jogurtu
  • 1 balíček prášku do pečiva
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • približne 5 šálok hladkej múky (podľa potreby)

Postup:

1. Plnka:

Jablká vložte do panvice, pridajte cukor a varte na strednom ohni, kým nepustia šťavu a tá sa úplne neodparí.
Pridajte škoricu a nasekané orechy, dobre premiešajte a nechajte vychladnúť.

2. Cesto:

V miske vyšľahajte maslo s práškovým cukrom do krémova. Pridajte olej, vajce, jogurt, vanilkový cukor a prášok do pečiva, dobre premiešajte. Postupne pridávajte múku, až kým nevznikne mäkké, nelepivé cesto.

3. Tvarovanie sušienok:

Cesto rozdeľte na dve rovnaké časti a každú rozvaľkajte na papieri na pečenie. Nožom alebo formičkou upravte okraje. Do stredu natrite plnku. Preložte cesto cez plnku a okraje jemne stlačte.
Nakrájajte na požadované kúsky – napríklad na 8 rovnakých častí.

4. Pečenie:

Sušienky poukladajte na plech vystlaný papierom na pečenie.
Pečte v predhriatej rúre na 180 °C približne 20–25 minút do zlatohnedá.

5. Dokončenie:

Nechajte vychladnúť a pred podávaním posypte práškovým cukrom.

Dobrú chuť!

Ak sa vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*