Ingrediencie
Cesto:
- 1 hrnček cukru,
- 1 šálka nasekaných vlašských orechov,
- 1 šálka mlieka,
- 1 hrnček polohrubej múky,
- pol hrnčeka masla alebo oleja,
- 1 vajce,
- 1 balenie prášku do pečiva,
- 1 balíček vanilkového cukru,
- 1 štipka soli.
Krém:
- 2 balíčky vanilkového pudingového prášku,
- 5 dl mlieka,
- 200 g masla,
- 100 g práškového cukru,
- 1 balíček vanilkového cukru.
- 2 dl smotany na šľahanie
Príprava
Všetky ingrediencie na cesto vložíme do misy a vymiešame hladké a lesklé cesto. Pečieme na plechu na papieri na pečenie vo vyhriatej rúre pri 180°C upečieme do ružova. Urobíme si test ihlou.
Z mlieka a pudingového prášku uvaríme hustý puding, necháme vychladnúť.
Maslo vymiešame s práškovým cukrom do peny a pridáme do vychladnutého pudingu a dobre vymiešame.
Smotanu vyšľaháme s vanilkovým cukrom do tuha.
Na vychladnuté cesto navrstvíme krém, zarovnáme a na vrch dáme vyšľahanú šľahačku, zarovnáme.
Vrch posypeme mletými vlašskými orechmi.
Leave a Reply