Odkedy sme ochutnali túto pochúťku, rodina si ju často pýta. Tento koláč Vás nikdy nesklame.
Prísady
Cesto:
- 6 vajec
- štipka soli
- 200 g cukru,
- 100 g mletých orechov,
- 150 g polohrubej múky
- 1 prášok do pečiva,
- 3 PL horúca voda,
- 3 PL olej
- trochu marhuľového džemu
Krém:
- 200 g maslo alebo margarín
- 150 g cukru,
- 300 g mletých sušienok,
- 1 dl kávy,
- rumová aróma
Na vrch:
- 2 dl smotana na šľahanie
- stužovač šľahačky
Príprava
Bielka vyšľaháme so štipkou soli na tuhý sneh. Múku zmiešame s orechmi a práškom do pečiva. Žĺtka vymiešame s cukrom, do peny, primiešame olej a vodu , dobre vymiešame, do žĺtkovej zmesi primiešame múku zmiešanú s orechmi a práškom do pečiva. Nakoniec opatrne primiešame tuhý sneh, jemne premiešame, aby nám sneh nespadol. Pečieme na plechu na papieri na pečenie, vo vyhriatej rúre pri 190°C asi 15-20 minút. Urobíme si test ihlou. Upečený plát, necháme vychladnúť a odstránime papier na pečenie.
Mleté sušienky zmiešame s kávou a rumovou arómou, maslo vymiešame s cukrom do peny, a spojíme so sušienkovou zmesou. Dobre vymiešame.
Smotanu a stužovač šľahačky vyšľaháme do tuha.
Vychladený orechový plát, natrieme džemom, na to navrstvíme sušienkový krém a zarovnáme, odložíme do chladničky stuhnúť na aspoň 2 hodiny, na vrch dáme tuhú šľahačku a zarovnáme. Môžeme ozdobiť podľa vlastnej fantázie. Dobrú chuť!
Ak sa Vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!
Leave a Reply