Orechový rez – BEZ VAJEC! Vynikajúca pochúťka na Vianočný stôl, každý si pýta recept…

Nemôžete snívať o lepšom koláčiku na Vianoce!

Ingrediencie:

  • 10 dkg cukru
  • 10 dkg mletých vlašských orechov
  • 1 vrecko prášku do pečiva
  • 2,5 dl sýtenej minerálnej vody
  • 15 dkg múky
  • 10 polievkových lyžíc ovocnej šťavy alebo kávy (podľa chuti, na namáčanie)

Na krém:

  • 3 dl šľahačkovej smotany
  • 1 polievková lyžica práškového cukru
  • Nastrúhaná kôra z 1 pomaranča
  • 10 dkg nasekaných vlašských orechov

Príprava:

Minerálku vymiešame s cukrom, kým sa cukor úplne nerozpustí.

Múku zmiešame s práškom do pečiva a orechmi a za stáleho miešania pridáme do cukrovej minerálky.

Cesto vylejeme na plech  vystlaný papierom na pečenie a pečieme vo vyhriatej rúre pri 160°C asi 25 minút. Upečené cesto otočíme a z  ešte teplého stiahneme papier na pečenie. Necháme vychladnúť.  Vychladnuté cesto popicháme vidličkou a polejeme ovocnou šťavou alebo kávou.

Vyšľaháme tuhú šľahačku, pridáme cukor a navrstvíme na orechový plát . Posypeme vlašskými orechmi a strúhanou  pomarančovou kôrou, necháme vychladnúť a podávame. Dobrú chuť!

Ak sa Vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*