Orechový rez s vanilkovým krémom, u nás je to VEĽKÝ HIT!

Jednoduchý a lahodný krémový orechový rez. Plát sa odporúča piecť na menšej panvici, aby bolo vyššie. Ak máte radi orechové rezy, tento  recept sa vám bude páčiť.

Cesto:

  • 5 vajec
  • 20 dkg cukru
  • 1 balíček prášku do pečiva
  • 15 dkg polohrubej múky
  • 10 dkg  mletých orechov
  • nastrúhaná kôra z jedného pomaranča

Postup:

5 vajec vymiešame s 20 dkg cukru na tuhý sneh, pridáme 1 balíček prášku do pečiva, 15 dkg múky, 10 dkg mletých vlašských orechov, trochu nastrúhanej pomarančovej kôry, opatrne vymiešame.  Pečieme v menšom plechu vystlanom papierom na pečenie  pri 180 stupňoch cca asi  30 minút.

Krém:

  • 5 dl mlieka
  • 2 balíčky vanilkového cukru
  • 6 dkg vanilkového pudingu
  • 2 lyžice cukru
  • 15 dkg margarínu
  • 15 dkg práškového cukru

Postup:

Z 5 dl mlieka, 2 balíčky vanilkového cukru, 6 dkg vanilkového pudingu a 2 lyžice cukru uvaríme hustý puding. Necháme vychladnúť.

15 dkg margarínu zmiešame s 15 dkg práškového cukru a zmiešame s vychladnutým krémom. Dobre vymiešame. krém natrieme na  upečený vychladnutý plát.

Poleva:

  • 10 dkg čokolády
  • 1 dl šľahačkovej smotany

Postup:

1 dl šľahačkovej smotany dáme opatrne zahrievať, pridáme 10 dkg tmavej čokolády a miešame, kým sa čokoláda rozpustí, vymiešame do hladka.

Polevu rovnomerne nalejeme na vrch koláča. Vrch môžete ozdobiť vlašskými orechmi alebo čím chcete, podľa vlastnej fantázie.

Koláč odložte do chladničky na 3-4 hodiny a nakrájajte. Dobrú chuť!

Ak sa Vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*