Suroviny:
Piškótový korpus:
- 6 vajec
- štipka soli
- 6 lyžíc cukru
- 5 lyžíc múky
- 1 lyžica kakaového prášku
Krém
- 450 ml smotany na šľahanie alebo Hulala krém, alebo Millac Golg
- 1 malý pohár gréckeho jogurtu
- 2 balenia oreo sušienky
- 1 tabuľka čokolády
Postup:
Bielka vyšľahajte so štipkou soli do tuha, žĺtky vyšľahajte s cukrom do peny, primiešame múku a kakaový prášok, nakoniec primiešame tuhý sneh z bielok. Pečieme vo vymastenej tortovej forme pri 180°C, urobíme si test ihlou. Upečený korpus necháme vychladnúť.
Hulala krém vyšľaháme na tuhú šľahačku, primiešame grécky jogurt a na jemno rozdrvené oreo sušienky. Krém nahromadíme na vychladnutý korpus, zarovnáme a ozdobíme celými oreo sušienkami, šľahačkou a strúhanou čokoládou.
Ak sa Vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!
Leave a Reply