
Na konci príspevku je video podľa ktorého môžete postupovať.
Najlepší dezert, aký som kedy vyskúšala!
Či už ste v pečení nováčik alebo skúsený kuchár – tento koláč sa stane vašim obľúbeným.
Ingrediencie:
Cesto:
- 7 vaječných bielkov
- štipka soli
- 250 g cukru
- 5 žĺtkov
- 200 g mletých lieskových orechov
- 2 čajové lyžičky sódy bikarbóny
- 4 lyžice strúhanky
Krém:
- 1 karamelizované kondenzované mlieko
- 250 g masla
- 250 g vlašských orechov
Postup:
Bielka vyšľaháme so štipkou soli a cukrom na tuhý sneh. Po jednom pridávame 5 žĺtok a stále miešame. Po častiach opatrne primiešame mleté orechy zmiešané so sódou bikarbónou. Nakoniec opatrne primiešame strúhanku. Opatrne premiešame.
Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie, zarovnáme. Pečieme vo vyhriatej rúre pri 180°C asi 20 minút. Upečený korpus necháme vychladnúť a odstraníme papier na pečenie.
Vlašské orechy nasekáme na hrubo a opečieme ich na suchej panvici. Necháme vychladnúť!
Zmäknuté maslo vyšľaháme do peny, za stáleho miešania pridáme po častiach karamelizované kondenzované mlieko a dobre vymiešame.
Na vychladnutý korpus rovnomerne rozotrieme karamelový krém, zarovnáme. Vrch posypeme vychladnutými opraženými vlašskými orechmi. Koláč odložíme aspoň na jednu hodinu do chladničky stuhnúť. pokrájame na úhľadné rezy. Dobrú chuť!
Ak sa vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!
Leave a Reply