Suroviny:
Cesto:
- 1 vajce
- 1 hrnček cukru
- 1/2 hrnčeka oleja
- 1 hrnček mlieka
- 1 hrnček mletých vlašských orechov
- 1 hrnček polohrubej múky
- 1 balíček prášok do pečiva
- 1 balíček vanilkový cukor
Krém:
- 6 dl mlieka
- 100 g cukru
- 2 balíčky vanilkový pudingový prášok
- 150g masla
Poleva:
- 100g tmavá čokoláda
- 1 PL olej
- strúhaná čokoláda
Postup:
Vajce zmiešame s cukrom a vanilkovým cukrom do peny, pridáme olej a mlieko, dobre premiešame. Múku zmiešame s vlašskými orechmi a práškovým cukrom a zmiešame s tekutou hmotou. Pečieme vo vyhriatej rúre na pechu vystlanom papierom na pečenie pri 180°C asi 30 minút. Necháme vychladnúť.
Z mlieka pudingového prášku a cukru uvaríme hustý puding, necháme vychladnúť. Maslo vymiešame do peny a zmiešame s vychladnutým pudingom. Dobre vymiešame.
Čokoládu roztopíme s olejom do leskla.
Na vychladnutý plát natrieme krém, vyhladíme a polejeme čokoládovou polevou. Vrch ešte ozdobíme strúhanou čokoládou. Necháme stuhnúť.
Leave a Reply