Ovocný koláč s broskyňami a marakujovým želé.

Tento osviežujúci ovocný koláč s broskyňami a marakujovým želé je ako stvorený na teplé dni, rodinné oslavy či len tak ku káve.

Na konci receptu je video, podľa ktorého môžete postupovať.

Ingrediencie na korpus:

  • 4 vajcia
  • 280 g kryštálového cukru
  • 1 balíček vanilínového cukru
  • 160 ml oleja
  • 250 ml mlieka
  • 1 balíček prášku do pečiva
  • 300 g polohrubej múky
  • 2 konzervy broskýň (nakrájané na menšie kúsky)

Postup:

Vajcia s cukrom a vanilínovým cukrom vyšľahajte do peny (cca 5 minút). Pridajte olej a mlieko, premiešajte. Múku zmiešajte s práškom do pečiva a preosejte do zmesi. Všetko dobre premiešajte.

Cesto vylejte do maslom vymastenej a múkou vysypanej obdĺžnikovej formy (približne 24 × 35 cm).

Pečte v predhriatej rúre na 170 °C (horný a dolný ohrev) asi 30 minút. Skontrolujte špajdľou – po vytiahnutí by mala ostať suchá.

Upečený korpus nechajte úplne vychladnúť.

Na vychladnutý korpus rovnomerne rozložte kúsky broskýň.

Krém:

  • 400 ml smotany na šľahanie
  • 250 g mascarpone
  • 250 g krémového syra (napr. Philadelphia)
  • 50 g práškového cukru
  • 1 balíček stužovač šľahačky (voliteľné)

Postup:

Všetky ingrediencie dajte do misky a vyšľahajte do hladkého, nadýchaného krému. Rozotrite na vrstvu broskýň a zarovnajte povrch.

Marakujová želé vrstva:

  • 500 ml marakujového nektáru
  • 2 balíčky tortového želé (číre)
  • 3–4 PL cukru

Postup:

Všetky ingrediencie dajte do hrnca a dôkladne premiešajte. Za stáleho miešania priveďte do varu.

Nechajte chvíľu vychladnúť, ale nie úplne stuhnúť. Keď zmes začne tuhnúť, rozotrite ju rovnomerne na vrstvu krému.

Záverečné kroky:

Hotový koláč uložte aspoň na 4 hodiny do chladničky, ideálne cez noc.

Dobrú chuť!

Ak sa vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*