
Tento osviežujúci ovocný koláč s broskyňami a marakujovým želé je ako stvorený na teplé dni, rodinné oslavy či len tak ku káve.
Na konci receptu je video, podľa ktorého môžete postupovať.
Ingrediencie na korpus:
- 4 vajcia
- 280 g kryštálového cukru
- 1 balíček vanilínového cukru
- 160 ml oleja
- 250 ml mlieka
- 1 balíček prášku do pečiva
- 300 g polohrubej múky
- 2 konzervy broskýň (nakrájané na menšie kúsky)
Postup:
Vajcia s cukrom a vanilínovým cukrom vyšľahajte do peny (cca 5 minút). Pridajte olej a mlieko, premiešajte. Múku zmiešajte s práškom do pečiva a preosejte do zmesi. Všetko dobre premiešajte.
Cesto vylejte do maslom vymastenej a múkou vysypanej obdĺžnikovej formy (približne 24 × 35 cm).
Pečte v predhriatej rúre na 170 °C (horný a dolný ohrev) asi 30 minút. Skontrolujte špajdľou – po vytiahnutí by mala ostať suchá.
Upečený korpus nechajte úplne vychladnúť.
Na vychladnutý korpus rovnomerne rozložte kúsky broskýň.
Krém:
- 400 ml smotany na šľahanie
- 250 g mascarpone
- 250 g krémového syra (napr. Philadelphia)
- 50 g práškového cukru
- 1 balíček stužovač šľahačky (voliteľné)
Postup:
Všetky ingrediencie dajte do misky a vyšľahajte do hladkého, nadýchaného krému. Rozotrite na vrstvu broskýň a zarovnajte povrch.
Marakujová želé vrstva:
- 500 ml marakujového nektáru
- 2 balíčky tortového želé (číre)
- 3–4 PL cukru
Postup:
Všetky ingrediencie dajte do hrnca a dôkladne premiešajte. Za stáleho miešania priveďte do varu.
Nechajte chvíľu vychladnúť, ale nie úplne stuhnúť. Keď zmes začne tuhnúť, rozotrite ju rovnomerne na vrstvu krému.
Záverečné kroky:
Hotový koláč uložte aspoň na 4 hodiny do chladničky, ideálne cez noc.
Dobrú chuť!
Ak sa vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!
Leave a Reply