Palacinky s cuketou a syrom.

Tieto cuketové palacinky sú skvelou voľbou na ľahký obed alebo večeru – rýchlo hotové, chrumkavé a plné syrovej chuti. Vďaka jednoduchým surovinám a nenáročnej príprave si ich zamilujete na prvý pokus.

Ingrediencie

  • Cuketa: 2 stredné , strúhané
  • Syr: ½ šálky (čedar, parmezán alebo mozzarella), strúhaný
  • Vajcia: 2 veľké
  • Univerzálna múka: ½ šálky (65 g)
  • Soľ: ½ lyžičky
  • Čierne korenie: ¼ lyžičky
  • Cesnakový prášok: ¼ lyžičky (voliteľné)
  • Mlieko: ¼ šálky (60 ml)
  • Rastlinný olej alebo maslo: na vyprážanie

Postup

  1. Nastrúhajte cuketu, posypte štipkou soli a nechajte postáť 10 minút. Prebytočnú vodu vytlačte rukami alebo čistou kuchynskou utierkou.
  2. V miske vyšľahajte vajcia, mlieko, múku, soľ, čierne korenie a cesnakový prášok  dohladka. Vmiešajte nastrúhanú cuketu a syr, kým sa všetko rovnomerne nespojí.
  3. Rozohrejte  panvicu na strednom ohni a pridajte trochu oleja alebo masla.Na každú palacinku použite približne ¼ šálky cesta, rozotrite ho lyžicou do tenkej vrstvy.
  4. Smažte 2-3 minúty z každej strany, až kým nebudú palacinky zlatohnedé a chrumkavé.
  5. Horúce palacinky podávajte s kyslou smotanou, jogurtom, marinara omáčkou alebo obľúbenou prílohou. Dobru chuť!

Tipy na varenie

  • Dôkladne odkvapkajte cuketu: Prebytočná voda by mohla cesto rozriediť.
  • Bylinky pre chuť: Pridajte čerstvé bylinky ako bazalku, petržlen alebo kôpor.
  • Hustota cesta: Ak je cesto príliš husté, pridajte trochu mlieka.
  • Rovnomerné varenie: Smažte na strednom ohni, aby sa nepripálili a zostali chrumkavé.

Ak sa vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*