Suroviny:
- 7 bielok
- štipka soli
- 140 g cukru
- 60 g polohrubej múky
- 7 PL mletých vlašských orechov
- 1 prášok do pečiva
Ešte potrebujeme:
- 250g celé vlašské orechy
- 300g štvorcové maslové sušienky
- 300 g nutella
- 1 dl káva
- kakao na posypanie
Krém:
- 7 žĺtok
- 140 g cukru
- 1 vanilkový cukor
- 50 ml vody
- 4 dl smotana na šľahanie 33 %
- 100 g želatína
Postup:
Plech vystelieme papierom na pečenie, rovnomerne ho posypeme celými vlašskými orechmi. Vložte do rúry na 170 stupňov, pečte za pár minút, potom ochlaďte .
Bielka vyšľaháme s cukrom a štipkou soli na tuhý sneh. Múku zmiešame s mletými vlašskými orechmi a práškom do pečiva a pomaly primiešame do snehu. Opatrne vylejeme na pripravený plrch s vlašskými orechmi a pečieme vo vyhriatej rúre pri 180°C asi 20 minút. Upečený plát otočíme a odstránime papier na pečenie. Necháme vychladnúť, vlašské orechu budú na vrchu plátu.
Žĺtka s cukrom a vanilkovým cukrom vymiešame do peny vo vodnom kúpeli do zhustnutia. Necháme vychladnúť. Želatínu rozpustíme vo vode, mierne zahrejeme, nesmie sa variť. Smotanu vyšľaháme do tuha a zmiešame so želatínou, pridáme aj vychladnutý vaječný krém.
Koláč natrieme nutellou, na to dáme maslové sušienky namočené do kávy a na vrch žĺtkový krém, zarovnáme a posypeme kakaom. Na noc odložíme do chladničky.
Leave a Reply