Recept na vynikajúce kvalitné pečeňové halušky!
Ingrediencie:
- 1 malá červená cibuľa
- trochu tuku
- 300 g kuracej pečene
- 2 vajcia
- soľ
- čierne korenie
- 1 žemľa
- múka
- petržlenová vňať podľa chuti
Postup:
1 malú červenú cibuľu nakrájame na drobno a na troške tuku opražíme do sklovitá. Žemľu namočíme do trochu vody.
Na doske nožom naškrabeme 300 g kuracej pečene, pridáme k opraženej cibuľke, pridáme 2 domáce vajíčka, soľ, čierne korenie a 1 ks dobre vyžmýkanej namočenej žemle a toľko múky, aby bola trochu hustejšia. než cesto halušky. Kto chce, môže pridať nasekanú petržlenovú vňať.
Lyžicou vkladáme kúsky zmesi do vriacej vody a uvaríme do mäkka. Podávame s vývarom. Dobrú chuť!
Ak sa Vám tento recept páčil, zdieľajte tento príspevok s priateľmi!
Leave a Reply