Pečeňové halušky, tak ako ich robí moja babička.

Recept na vynikajúce kvalitné pečeňové halušky!

Ingrediencie:

  • 1 malá červená cibuľa
  • trochu tuku
  • 300 g kuracej pečene
  • 2 vajcia
  • soľ
  • čierne korenie
  • 1 žemľa
  • múka
  • petržlenová vňať podľa chuti

Postup:

1 malú červenú cibuľu nakrájame na drobno a na troške tuku opražíme do sklovitá. Žemľu namočíme do trochu vody.

Na doske nožom naškrabeme 300 g kuracej pečene, pridáme k opraženej cibuľke, pridáme 2 domáce vajíčka, soľ, čierne korenie  a 1 ks dobre vyžmýkanej  namočenej žemle a toľko múky, aby bola trochu hustejšia. než cesto halušky.  Kto chce, môže pridať nasekanú petržlenovú vňať.

Lyžicou vkladáme kúsky zmesi do vriacej vody a uvaríme do mäkka. Podávame s vývarom. Dobrú chuť!

Ak sa Vám tento recept páčil, zdieľajte tento príspevok s priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*