
Tento recept spája šťavnatý bravčový bôčik s jemnou sladko-slanou glazúrou z Coca-Coly a jabĺk. Podáva sa s lahodným tekvicovým pyré, ktoré celé jedlo zjemňuje a dodáva mu jesenný nádych. Len málo ľudí vie tento trik! Mäso sa topí v ústach ako maslo!
Na konci receptu nájdete video, podľa ktorého môžete postupovať!
Ingrediencie:
- 1 kg bravčového bôčika (bez kosti)
- Soľ podľa chuti
- 2–3 strúčiky cesnaku (pretlačené)
- 2 PL sójovej omáčky
- 1 PL horčice
- 2 plechovky Coca-Coly (každá 330 ml)
- 1 jablko (nakrájané na plátky)
- Olivový olej
- 1 PL masla
- 1 cibuľa (nakrájaná na kocky)
- 500 g tekvice (napr. hokkaido, nakrájaná na kúsky)
- 1,5–2 litre vody
- Soľ podľa chuti
- Čerstvá petržlenová vňať (na ozdobu)
- Jarná cibuľka (na ozdobu)
Postup:
Marinovanie bôčika:
Bôčik nakrájajte na dva veľké kusy. Osoľte, potrite pretlačeným cesnakom, sójovou omáčkou a horčicou. Zalejte dvoma plechovkami Coca-Coly a nechajte marinovať 25–30 minút.
Príprava mäsa:
Mäso osušte papierovou utierkou. Na panvici rozohrejte olivový olej a maslo. Bôčik z každej strany opečte dozlatista. Pridajte na plátky nakrájané jablko a spolu pečte, pričom mäso pravidelne otáčajte.
Príprava tekvicového pyré:
Tekvicu vložte do hrnca, zalejte vodou, osoľte a varte 30–40 minút na strednom ohni, kým nezmäkne. Cibuľu nakrájajte na drobno a orestujte na olivovom oleji. Uvarenú tekvicu sceďte a roztlačte. Pridajte orestovanú cibuľu a nasekanú petržlenovú vňať. Dobre premiešajte.
Dokončenie mäsa:
Z panvice s mäsom odstráňte prebytočný tuk. Pridajte zvyšok Coca-Coly (z tretej plechovky), trochu cesnaku, sójovej omáčky a ešte trochu olivového oleja. Nakoniec pridajte kúsky jabĺk.
Servírovanie: Mäso podávajte s tekvicovým pyré. Ozdobte jarnou cibuľkou a čerstvou petržlenovou vňaťou.
Dobrú chuť!
Ak sa vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!
Leave a Reply