Prísady:
- 3 hrnčeky hladkej múky
- 1 hrnček cukru
- 3 lyžice kakaa
- štipka soli
- 2 lyžičky jedlej sódy
- 3/4 hrnčeka oleja
- 2 hrnčeky studenej vody
- 2 lyžice octu
Na upečené cesto:
- 2 kyslej smotany
- 1 smotana na šľahanie + stužovač šľahačky
- 2 vanilkové cukry
- čokoládu na postrúhanie
Postup:
- Všetky suché ingrediencie zmiešame dohromady a potom pridáme mokré tým myslím aj ocot, dôkladne prešľaháme a pečieme na vymaz., vysyp. plechu.
- Medzitým si vyšľaháme šľahačku so stužovačom a spojíme s kyslou smotanou+cukor a potom potrieme na upečené vychladnuté cesto a nastrúhame čokoládu…..je hotovo.
- Môžeme dať ešte do chladu alebo do chladničky.
DOBRÚ CHUŤ!
TIP na ešte lahodnejšiu chuť cesta: Po upečení a ľahkom vychladnutí potrieme cesto slaboučkou vrstvou napríklad ríbezľovej alebo inej marmelády a poukladáme plátky banánu. Až na to potom príde smotanová hmota a strúhaná čokoláda.
Ak sa vám recept páčil, zdieľajte ho aj so svojimi priateľmi alebo nám napíšte komentár!
Leave a Reply