Pikantné bravčové mäsko na hrášku: Tento recept sa v našej rodine traduje už viac ako 20 rokov a zatiaľ ho žiadny iný neprekonal!

Premýšľate nad niečím novým, čo by ste najbližšie pripravili na večeru? Ak ste milovníci pikantnejších jedál, budete sa vám bravčové na hrášku páčiť. Samozrejme ak chilli nepridáte pochutia si aj vaše deti.

Budete potrebovať:

4 dl slnečnicového oleja

4 ml vody

2 stredne veľké cibule

600 g bravčového mäsa

5 strúčikov cesnaku

korenie a čili podľa chuti

soľ podľa chuti

rasca podľa chuti

majoránka podľa chuti

250 g hrášku (môže byť aj mrazený)

1 kg zemiakov

Postup prípravy:

Do hrnca si dajte trochu oleja a nechajte v ňom osmažiť cibuľu nakrájanú na kolieska. Ešte predtým si pripravte mäso. Nakrájajte si ho na tenšie pásiky a pridajte ho k cibuli. Zasypte zmes trochou rasce a nechajte mäso osmažiť. K mäsu pridajte vodu, posoľte a okoreňte a pretlačte cesnak.. Mäso zakryte a nechajte dusiť približne 15 minút. Približne po 5-7 minútach dusenia, pridajte do hrnca hrášok. Nepridávajte ho skôr, pretože by sa vplyvom vysokej teploty mohol rozvariť. Hrniec zakryte a duste. Pred odstavením z ohňa pridajte majoránku.

Zemiaky si nakrájajte na hranolky. Olej vylejte do hrnca a nechajte ho dobre rozohriať. Po menších množstvách vkladajte do horúceho oleja domáce hranolky a keď sú zlatisté, vyberte ich a dajte na obrúsok, aby ste odstránili prebytočný tuk.

Všetko spolu na záver zmiešajte a vychutnajte si lahodné jedlo aspoň vo dvojici. Prajeme dobrú chuť!

zdroj: nosalty.hu

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*