Prísady:
Cesto:
- 450 g hladkej múky
- 100 g práškového cukru
- 100 g medu
- 80 g masla
- 2 vajcia
- 1 kávova lyžička jedlá sóda
- trochu prášku do pečiva
- Zmes perníkového korenia
Ešte budeme potrebovať:
- zmiešaný ovocný džem odolný voči pečeniu
Glazúra:
- 2 vaječné bielky
- 200 g práškového cukru
- trochu vody
- Tmavá čokoláda
- 1 PL oleja
Postup:
Všetky ingrediencie na cesto vymiešame na jednotné cesto. Cesto odložíme na niekoľko hodín do chladničky. Rozdelíme ho na dve časti, Každú časť vyvaľkáme na dlhý valec a pokrájame ho na veľkosť akú chceme mať. Z každého kúsku urobíme guľku, urobíme do nej v strede prstom priehlbinu a vložíme do nej trochu džemu. Otvor stlačíme prstami a urobíme guľku. Gule uložíme na plech na vystlaný papierom na pečenie. Pečieme pri 170°C asi 6-8 minút, nie viac lebo budú suché. Necháme vychladnúť.
Bielka vyšľahajte s cukrom nad parou, zahrejte asi na 70°C, odložíme s ohňa, vymiešajte niekoľko minút elektrickým šľahačom a pridajte trochu vody. Dobre premiešajte. Ak chceme farebnú glazúru pridáme potravinárske farbivo.
Tmavú čokoládu a olej roztopíme vo vodnom kúpeli a vymiešame do leskla.
Vychladené perníky obalíme v glazúre alebo v roztopenej čokoláde. Necháme uschnúť! Dobrú chuť!
Ak sa Vám recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!
Leave a Reply