Suroviny:
- 500 g hladkej múky
- 300 g maslo
- 1 vajce
- strúhaná kôra z jedného citróna
- 2 žĺtky
- 200 g mletých orechov
- 200g práškového cukru
- 1 balíček vanilkového cukru
Na plnenie:
- termostabilný džem/ hustý aby sa pri pečení neroztekal/
Gaštanová náplň:
- 200 g gaštanové pyré
- rumová aróma
- 100g práškového cukru
Gaštanové pyré vymiešajte s cukrom a rumovou arómou.
Na obaľovanie:
- práškový cukor
- 1 balíček práškového cukru
Práškový cukor zmiešate s vanilkovým cukrom a obaľte v ňom hotové ešte teplé rožteky.
Postup:
- Margarín rozdrobte s múkou, pridajte vajcia, vaječné žĺtky, práškový cukor, vanilkový cukor, mleté orechy a strúhanú citrónovú kôru. Cesto miesime (dostanete mäkké cesto), rozdelíme ho na dve polovice a vložíme do chladničky na 30 minút.
- Potom ho tenko vyvaľkajte na pomúčenej doske. Cesto pokrájajte na kocky asi 7 cm, naplňte a zrolujte ho do tvaru rožteka.
- Zatiaľ čo pracujeme s jednou polovicou cesta, druhú polovicu necháme v chladničke.
- Môžete plniť džemom alebo gaštanovou plnkou.
- Ukladajte na plech na papier na pečenie.
- Pečieme vo vyhriatej rúre pri 180 ° C asi 12 minút.
Ak sa Vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!
Leave a Reply