
Plnené pečené zemiaky.
Ingrediencie:
- 15 malých zemiakov
- 1 cibuľa
- 50 g masla
- 250 g mäsa (napr. kuracie prsia)
- 50 g kyslej smotany
- 2 PL paradajkového pretlaku (voliteľné)
- soľ, mleté čierne korenie podľa chuti
Postup:
Príprava zemiakov:
Zemiaky ošúpte, prekrojte na polovicu a vydlabte tak, aby vznikol priestor na plnku. Varte ich v osolenej vode približne 12 minút – mali by zostať polotvrdé.
Plnka:
Mäso a cibuľu nakrájajte na menšie kúsky a rozmixujte v kuchynskom robote. ( alebo zomeľte) Dochuťte soľou a korením, dôkladne premiešajte.
Omáčka:
Rozpustite maslo, pridajte smotanu, prípadne paradajkový pretlak, a premiešajte. Dochuťte podľa potreby.
Pečenie:
Zemiaky naplňte pripravenou plnkou a uložte do zapekacej nádoby. Zalejte omáčkou a pečte v rúre predhriatej na 180 °C približne 35 minút.
Tip: Podávajte s čerstvým šalátom alebo kyslou uhorkou.
Dobrú chuť!
Ak sa vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!
Leave a Reply