Plnené rožteky z orechového cesta – TRADIČNÝ RECEPT, podľa ktorého sa vždy vydaria!

Toto je náš rodinný recept, vhodný na každú príležitosť…

Suroviny:

Cesto:

  • 500 g hladkej múky
  • 300 g margarín
  • kôra z jedného citróna
  • 1 vajce
  • 2 žĺtka
  • 200 g mletých orechov
  • 200 g práškového cukru
  • 1 balíček vanilkového cukru

Plníme podľa vlastnej chute:

  • hustý džem odolný voči pečeniu podľa chuti
  • gaštanový krém
  • orechová plnka
  • maková plnka

Na obaľovanie:

  • práškový cukor
  • 1 balíček vanilkového cukru

Postup:

Maslo rozdrobíme s múkou, pridáme vajcia, žĺtka, práškový cukor, vanilkový cukor, mleté orechy a strúhanú citrónovú kôru. Cesto vymiesime do hladka a rozdelíme na dve polovice, odložíme do chladničky na asi hodinu.

Cesto rozvaľkáme na tenko na pomúčenej doske, nakrájame na asi 7 cm prúžky, naplníme podľa vlastnej fantázie, zrolujeme do tvaru croissantu  nie príliš na tesno, aby nám nepopraskali. Zatiaľ čo pracujeme z jednou časťou cesta, zvyšné cesto necháme v chladničke.

Hotové rožteky ukladáme na plech na papier na pečenie vo vyhriatej rúre pri 180°C asi 12 minút.

Práškový cukor zmiešame s vanilkovým cukrom. Ešte teplé rožteky obaľujeme v práškovom cukre.

Ak sa Vám recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*