Plnkový koláčik so šľahačkou na vrchu! Pre všetky mlsné jazýčky!

Pred rokmi bol jedným z najpopulárnejších receptov v dámskom žurnále, no potom sa po ňom zľahla zem. Piškótový koláč s orechovým krémom je klasika, ktorú musíte urobiť aspoň raz za život.

Oplatí vám to celá rodina, pretože jeho báječná chuť sa nedá z ničím zameniť. Ľahučké cesto a fantastický krém si vás celkom podmania.

Budeme potrebovať:

Na cesto

8dkg kryštálového cukru

10dkg mletých vlašských orechov

10dkg rozdrvených piškót

5 bielkov

2 žĺtky

1ČL prášku do pečiva

1 PL slnečnicového oleja

Na krém

3 žĺtky

1 balíček vanilkového pudingu

5 PL kryštálového cukru

6 dl mlieka

10g masla

100ml práškového cukru

300ml šľahačkovej smotany

Postup prípravy:

Najprv si pripravíme krém. V 4 dl mlieka si uvaríme puding s cukrom. V miske si vyšľaháme žĺtky s práškovým cukrom do peny, pridáme puding a za stáleho miešania pomaly prilievame aj zostávajúce mlieko. Prenesieme opäť na oheň a miešame pokým zmes celkom nezhustne. Potom odstavíme a necháme vychladnúť.

Maslo a práškový cukor vyšľaháme do peny a pridáme k ochladenému pudingu. Vyšľaháme si hustú šľahačku a necháme ju zachladiť do chladničky.

Teraz si pripravíme cesto. Bielka vyšľaháme s cukrom do tvrdej peny. V inej miske si zmiešame žĺtky a olej. Pridáme orechy, piškóty a prášok do pečiva a dobre premiešame. Potom pridáme aj bielka a premiešame už len varechou.

Pekáč s veľkosťou približne 40×30 cm si vystelieme papierom na pečenie a vylejeme doň cesto. Dáme piecť na 8-10 minút do rúry predhriatej na 170 stupňov a potom necháme vychladnúť.

Po vybratí z plechu si cesto prerežeme na polovicu, aby nám vznikli dve menšie časti. Na jednu časť cesta nanesieme krém a prikryjeme ho druhou časťou cesta. Navrch dáme šľahačku, ktorú ozdobíme čokoládovými hoblinami. Prajeme dobrú chuť!

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*