V šalátoch zvyčajne miešame rôzne druhy zeleniny, ktoré máme po ruke doma, nakrájame všetko spolu a potom si olizujeme všetkých desať prstov, aby sme videli, aké chutné jedlo sme si pripravili. Existujú však určité pravidlá o tom, ktoré jedlo, s ktorým sa neodporúča jesť spolu.
Nie je na škodu vedieť, napríklad, že paradajky a uhorky by sa spolu nemali jesť, pretože majú veľmi odlišný čas trávenia. Zatiaľ čo jedna zelenina bude strávená, druhá bude stále kvasiť v našom žalúdku, čo môže viesť k nadúvaniu a tráviacim problémom.
Paradajky majú okysľujúci účinok a uhorky alkalický účinok, ak ich budeme jesť spolu, budú navzájom reagovať a v dôsledku toho sa v našom tele uložia minerálne soli a bude ťažšie ich stráviť.
Pozrime sa, aké sú ďalšie dôležité stravovacie pravidlá:
-nikdy nejedzte ovocie ihneď po jedle, pretože to sťaží trávenie a začne hniť v našom tráviacom trakte.
-ryby a syry by sa nemali jesť spolu, pretože tieto dva druhy bielkovín do seba nemusia zapadať a môže sa u nich vyvinúť hniloba
-nejedzte vajcia s mäsom, pretože týmto spôsobom konzumujeme aj dva druhy bielkovín
-nekombinujte ovocie so syrom, tvarohom
-nejedzte červené melóny spolu so žltými melónmi
-vyhýbanie sa aj párovaniu banánov a mlieka
Zdieľajte tieto informácie aj s priateľmi!
Leave a Reply